Vrijheid Herselt – VC Herentals 3-1

Ploegfoto 2021 10 17

VC Herentals verliest in Herselt, dat eerste periodetitel pakt.

Vooraf aan deze topper was het even rekenen: de winnaar van dit duel pakte de eerste periode, bij gelijkspel ging die trofee naar Lentezon, dat dit weekend niet moest aantreden. VC ging onderuit, na toch wel een spannende wedstrijd vol suspens, intensiteit en rijpe doelkansen. We stelden vast dat de thuisploeg vooral meer ervaring in de rangen had.

Geen zieke Vanlommel op het scheidsrechterblad. Ook de door corona gevelde Voorspoels ontbrak bij de 15 namen. Maar Wouters en Dams stonden in de basis. Herselt startte verschroeiend. In de 4e minuut reeds moest Brosens in de voeten van een blauwe aanvaller. De bezoekers waren niet echt onder de indruk van het gebeuren, en speelden de bal zorgvuldig rond. In de 12e minuut eindigde een thuisaanval met een schot dat nog afweek, maar Brosens behield het overzicht. Aan de overzijde mocht Dams aanleggen en zette Vranckx aan het werk. Halfweg de eerste helft kreeg Huybrechts veel ruimte. Zijn schot maakte een vreemde curve maar verdween wel buiten het bereik van een verbaasde Brosens in doel.

1-0 Even later moest Cedric zijn ploeg behoeden voor een dubbele achterstand en zweefde de bal uit de winkelhaak. VC ging nerveuzer acteren met veel foute passes tot gevolg. Toch kwam het in die periode langszij. Een lang uitgesponnen aanval kwam bij Dillen die Raeymackers aan de 2e paal vond en Kai tikte simpel binnen. 1-1 Even later was er wat animo wanneer Vrankx met een volleerde ippon Andries velde maar de ref zag geen graten in dit akkefietje. In de 40e minuut ging Dillen zijn kans. Zijn inzenden werd nog net weggekopt voor Dams gevaarlijk kon worden. Even later moest ook Vranckx met een geweldige save de bal uit de winkelhaak halen. Iedereen kon vrede nemen met het resultaat halfweg maar voorlopig was Lentezon de lachende derde.

De tweede helft begon met een bezoekende kans. Dillen kopte aan de tweede paal naar doel waar Vranckx de bal kwijt was, maar zonder veel gevolg. In de volgende fase haalde een Herseltse voorspeler de achterlijn, legde terug waarop Witvrouwen de onderkant van de deklat viseerde. Maar de bal had de doellijn niet overschreden. Het had zomaar 2-1 kunnen staan. Onmiddellijk naar de overkant waar Andries naar binnen kneep en uithaalde. De bal belandde tegen de verste paal terug in het veld waar Dillen ging scoren maar een thuisverdediger kon in extremis nog redding brengen. Het had zomaar 1-2 kunnen staan. De thuisploeg ging nu nadrukkelijker op zoek naar winst. Eerst werd een kopbal over gekopt. Wat later likte een schot de bovenkant van de deklat. In de 69e minuut was het dan toch zover. VC kreeg de bal niet weg en Polino gaf Brosens geen kans. 2-1 Er dreigde nu in beide kampen gevaar in de aanvallen, maar die van de thuisploeg waren snediger. Op een kopbal van Hoefnagels moest Vrankx weer de bal uit de winkelhaak halen. Met het einde in zicht kreeg Herselt meer ruimte in de rug van de Herentalse defensie. Zo kon Van den Bulck aan de haal maar trapte over het doel van Brosens. De bezoekers, die alle invallersmateriaal opgebruikten, konden geen vuist meer maken. In de voorlaatste minuut werd het herentalse lot definitief bezegeld. Brosens kon een schot van 20 meter nog pareren, maar de gevolgde Polino kon binnen duwen en de match was gelopen.

Herentals verliet het veld met opgeheven hoofd. Het vocht voor wat het waard was. Hoewel het, mits weer wat geluk, met een punt weg had kunnen zijn, hadden we het gevoel dat dit Herselt toch tot het kleine kransje titelfavorieten kan gerekend worden. Het kon vandaag rekenen op vooral meer maturiteit dan de roodwitten. Maar niet getreurd, volgend week zondag is er alweer een wedstrijd, thuis tegen Broechem. Aftrap om 14:30 u. Er zullen stewards klaar staan om de corona-certificaten te controleren.