VC Herentals – Oud-Turnhout

Gelijkspel voor VC Herentals niet voldoende voor redding.

VC moest winnen tegen de nummer 16 uit het klassement. En laat “moeten winnen” nu net niet zo evident zijn in voetbal, zeker als het behoud op het spel staat. Het einde stond dan ook in schril contrast met de festiviteiten voor doelman Cedric Brosens, die VC veel mooie momenten deed beleven en die zijn laatste thuiswedstrijd voor roodwit speelde. Uiteindelijk moest VC vrede nemen met een gelijkspel wat de degradatie betekende.

Roodwit greep de bezoekers meteen bij de keel en dat leverde in de aanvangsfase al onmiddellijk scoringskansen op. Maar Vanlommel, noch Ziedins en Dillen geraakten voorbij doelman Scheerlinck. VC bleef de wet dicteren maar de doelpogingen werden schaarser. Tot minuut 21 Vanlommel een vrije trap mocht nemen op de rand van de grote rechthoek. De bezoekende muur zag er niet goed uit en Dries trapte binnen. 1-0 Even later bereikte een snelle thuisaanval Dillen, maar Jens trapte de wenkende kans over. Oud-Tornhout kwam dan beter in de match maar Brosens bedreigen zat er niet in. Met de rust in zicht kreeg VC zijn zoveelste grote kans maar nu behoede Scheerlinck zijn ploeg voor de vroege doodsteek. En plots, uit het niets, leidde een voorzet, tot de gelijkmaker. Lauwerens nam de bal in de kluts, raakte een herentals been en viel tegen de paal buiten bereik van Brosens in doel. 1 – 1 Ongeloof alom en het werd nog erger want enkele minuten later gaf Seuntiens, duidelijk in buitenspel, zo gaven de bezoekers achteraf ridderlijk toe, Brosens een tweede keer het nakijken. 1-2.

Het duurde zo’n 10 minuten eer VC nog eens een gedragen aanval kon opzetten. Een hoekschop was het resultaat. Ondertussen liep de gunstige tussenstand van Linda Olen binnen. Rond het uur bereikte een voorzet van Vanlommel Somers maar die besloot nipt naast. Even later trapte Dries zelf voorlangs. In de 68e minuut ging Herentals scoren: Sas duwde de bal naast Scheerlinck. Het leer botste tegen de binnenkant van de paal, rolde zowat over de hele doellijn en ging, voor VC,  aan de verkeerde kant buiten. Brosens werd zelfs bijkomende aanvaller. Met nog een kwartier te gaan lukte VC dan toch de gelijkmaker. Op hoekschop kopte Wouters buiten het bereik van Scheerlinck het doelpunt van de hoop binnen. Roodwit had al veel brandstof verbruikt en moest toch nog een paar keer opletten voor een snelle counter, maar Brosens stond pal. In de 80e minuut kon Scheerlinck in extremis een schot van Daems in hoekschop duwen. Alle pogingen werden door alle bezoekende lichaamsdelen verijdeld : met de hak, de buik, het hoofd, alles werd gebruikt  om dat gelijke spel te behouden. Ondertussen lag VC in pole position tegenover Linda Olen, maar moest scoren. VC kreeg de bal niet meer in doel. Bij het laatste fluitsignaal zeeg alles wat rood en wit was tegen de grond. Het was over. VC degradeert naar 4e provinciale, daar waar het 25 jaar allemaal begon. Wie had dat kunnen voorspellen, enkele jaren geleden. Het is nu aan het bestuur en zijn gevolg om de rug te rechten en terug te vechten naar een plaats waar VC hoort te staan.

De laatste wedstrijd, uit naar Kasterlee, wordt bijgevolg herleid tot een verplicht nummer zonder waarde. Start om 15:00 uur.