VC Herentals – K Wuustwezel FC 3 – 3

© Event Photography Peter

VC Herentals geraakt (weer) niet voorbij Wuustwezel.

Roodwit mocht deze belangrijke confrontatie zeker niet verliezen. Het bouwde, net zoals vorige week, een dubbele voorsprong op aan de rust. Uiteindelijk moest VC vrede nemen met een gelijkspel, na alweer een late tegentreffer.

Wat de man in het zwart bezielde in het eerste kwartier gaan we nooit te weten komen. Niemand, ook de bezoekers niet, begrepen zijn intenties. In de aanvangsfase wou Wuustwezel aangeven dat het met een driepunter huiswaarts wou. In de 5e minuut was een te korte terugspeelbal op Wouters oorzaak van heel wat heibel. Wouters wou de situatie voetballend oplossen, maar een bezoekende aanvaller zat hem kort op de huid. Alexander tackelde tot tweemaal toe zuiver op de bal. Er klonk een fluitsignaal en ref Evers wees naar de stip. Onbegrip alom. Vermeiren pakte het cadeau, met een grote strik rond, in dank aan en gaf Brosens geen kans. 0-1 Zag Evers zijn fout in? Rechtzetten kan in een voetbalwedstrijd niet, wat erop volgde was pure kolder. Fouten, die wel of niet gefloten werden, buitenspelfases al dan niet en gele kaarten ontsierden de match. Na een kwartier werd er dan toch weer aan voetbal gedacht en VC werd sterker. Eerst werd Vanlommel vrijgespeeld, zijn verrassend schot stierf tegen de deklat. In de daaropvolgende fase kwam de thuisploeg dan toch langszij. Na een mooie aanval kwam de bal bij Dillen en die gaf Kersmakers geen kans. 1-1 VC bleef de lakens uitdelen. Een bezoekende vrije trap liet Brosens aan zijn doel voorbij lopen. In de 26e minuut bereikte een voorzet het hoofd van Hoefnagels, maar de kopbal was te zwak om Kersmakers te verontrusten. Amper een minuutje later kreeg Niels de bal opnieuw in het aanvalsval, en krulde het leer heerlijk buiten bereik van de Wuustwezelse doelman. 2-1 Herentals bleef de wet dicteren. In de 34e minuut ging Bellens zijn kans. Dillen pakte het gekraakt schot op en Kersmakers mocht zich een derde maal omdraaien. 3-1 Even later moest Bellens zijn doelman bijstaan om een aansluitingstreffer te verijdelen.

Het was even geleden dat VC nog driemaal kon scoren in de eerste helft. Het deed het debacle van de openingsminuten even vergeten. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Was er al heel wat kruit verschoten? VC probeerde de bal ongrijpbaar te maken, maar er zat toch wat meer verval op het spel van roodwit. De mogelijkheden op een vierde treffer waren zeker aanwezig, maar werden in de opbouw foutief beoordeeld. In de 53e minuut kreeg Vanlommel vrijgeleide. Zijn schot, van schuin, kon Kersmakers enkel centraal wegduwen, maar niemand was gevolgd om binnen te duwen. Met nog een kwartier te gaan mocht Wuustwezel een vrije trap nemen. Die werd aan de tweede paal hard binnengetrapt. 2 – 3. De grensploeg ging nu nog meer in een stunt geloven. Vele wissels brachten vers bloed. 5 minuten voor tijd gebeurde dan toch wat niemand nog verwachtte. Een voorzet werd aan de tweede paal “in de volley” binnengetrapt. 3-3. In de toegevoegde tijd probeerde roodwit nog met alle middelen de winst thuis te houden, maar slaagde daar niet meer in.

Wuustwezel lijkt het zwart beest te worden voor VC. Net zoals in de openingsmatch kreeg VC voldoende kansen om een overwinning te wettigen maar moest voor de tweede maal met een gelijkspel tevreden zijn. De degradatiestrijd lijkt volop open. Volgende zondag staat er alweer een levensbelangrijk vervolg op het programma. Uit bij Zwaneven, de rode lantaarndrager. De match begint om 15:00 uur.