VC Herentals – K Minderhout VV 4 – 2

Ploegfoto 2021 10 17

VC verzekert zich van behoud na zege tegen Minderhout.

De zenuwen waren gespannen. VC moest winnen om zekerheid te hebben over een verlengd verblijf in 2e provinciale. Slaagde roodwit daar niet in dan was het afhankelijk van het resultaat in Wuustwezel, dat thuis wel leider Herselt partij moest geven. Maar daar wilde men op Sint Janneke niet op wachten.

Vooraf werd Joske Janssens gehuld voor zijn 20 jaar tomeloze inzet. Met Joske neemt VC Herentals afscheid van clubicoon, die bij iedere roodwitte aanhanger in het geheugen gegrift staat. Wij hopen hem nog wel eens te mogen ontmoeten, zij het in een andere functie. De wedstrijd dan: de bezoekers die duidelijk baas waren in de lengte, begonnen met de meeste drive. Met al meteen een schot, maar dat kon doelman Brosens niet verontrusten. VC raakte in het openingskwart moeilijk in de buurt van keeper Vorsselmans. Rond het kwartier staken de bezoekers weer de neus aan het venster, maar De Peuter kon in hoekschop verwerken. Een schot van Martens verdween over het doel van Brosens. Net voor het half uur werd een aanval van VC afgebroken. De thuisdefensie belaagde een groene aanvaller te fel en de bal ging op de stip. Janssens gaf Brosens geen kans. 0 -1 Met dit scenario had VC geen rekening gehouden en ging nadrukkelijker aanvallen. Claes kopte een vrije trap naar de hoek, waar Vorsselmans alles uit de kast moest halen om nog in hoekschop te duwen.  In de 37e minuut was het dan zover: De Peuter brak een Minderhoutse aanval af, stak, met wat geluk, het ganse middenveld over en passte op Vanlommel, die op Vorsselmans kon afgaan. Dries rondde mooi af. 1-1 Meteen de ruststand.

Onmiddellijk na het fluitsignaal werd Dillen aangespeeld. Zijn voorzet belandde ei zo na in doel. Even later mocht roodwit een hoekschop trappen. De ”grote” bezoekers waren aan de tweede paal de “kleine” Bellens vergeten en die tikte binnen. 2-1 en VC op rozen, zo leek het. Het wou absoluut de driepunter thuis houden, temeer omdat er van Wuustwezel geen nieuws binnen kwam. Rond het uur kapte een bedrijvige Dillen naar binnen en viseerde met links de kruising maar Vorsselmans ranselde het leer met de vingertoppen in hoekschop. In de 77e minuut mochten de bezoekers een hoekschop trappen. Geysen kreeg de bal voor de voet, maar trapte met links een gat in lucht, de bal lag nog steeds voor zijn voeten en trapte, nu met rechts, simpel in de hoek binnen. 2-2 Roodwit rechtte de rug en ging nog nadrukkelijker aanvallen. 2 minuten later nam Convalle slim en snel een vrije trap en Andries kon afwerken. 3-2 Het werd nu een thriller van formaat. De klok tikte wel in het voordeel van VC maar deed dat tergend traag. De bezoekers wilden nog wel maar waren moegestreden. In  de 86e minuut ontfutselde Vilvarajah de bal van Sas en bediende Dillen, die oog in oog stond met de Minderhoutse portier. Jens legde hem mooi in het mandje en maakte daarmee de wedstrijd dood. 4-2 . Het was even geleden. Het verlies van Wuustwezel werd door de herentalse winst onbelangrijk en werd uiteindelijk een verschil van 7 punten waardoor de laatste wedstrijd voor de degradatie geen belang meer heeft. De ontlading na de wedstrijd was groot, heel groot. Dat er tot laat gefeest is hoeft geen betoog.

De laatste wedstrijd is VC vrij waardoor roodwit meteen een streep kan trekken onder het seizoen 2021 – 2022. Een seizoen waarin VC aanvankelijk lang de tweede plaats bekleedde en waarna een soms meer dan volle ziekenboeg de ploeg deed afglijden naar een plaats die kan bestempeld worden als “in degradatiegevaar”. Maar da’s nu allemaal verleden tijd. Veel jongeren betaalden leergeld en zullen hier in  de toekomst sterker uitkomen. Wij wensen via deze weg iedereen een deugddoende vakantie. Tot in september voor een nieuw VC hoofdstuk.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)