VC Herentals – Exc. Mariaburg 1 – 2

© Event Photography Peter

VC Herentals doet slechte zaak tegen Mariaburg.

Was er vorige week na het laatste fluitsignaal in Brasschaat nog lichte euforie, dan was de sfeer na de verloren thuiswedstrijd tegen Mariaburg ver zoek. In een matige wedstrijd moest VC uiteindelijk het onderspit delven in een wedstrijd die maar beter niet verloren werd.

Met Dams, Wouters, Raymaeckers en Auwers in de lappenmand, miste Herentals wel een pak kwaliteit en ervaring. Het was duidelijk dat beide ploegen meer schrik hadden om te verliezen dan dat de wil er was om te winnen. Toch was er meteen een vreemd bezoekend schot dat niet zo ver over het doel van Brosens waaide. Er zat aan beide kanten veel afval in het spel. Het eerste kwartier was al gepasseerd wanneer Vanlommel een eerste schuchtere poging waagde. Het kon doelman Stessens echter niet verontrusten. Halfweg de eerste helft bracht een simpele doorsteekpas, door het herentalse centrum, Jacobs oog-in-oog met Brosens en die gaf de VC-goalie geen kans. 0-1 VC moest even bekomen van die opdoffer, maar ging daarna toch aan aanvallen denken. Even na het half uur slalomde Vanwelkenhuysen, met wat meeval, door de herentalse verdediging maar “vergat” af te werken. VC werd sterker maar geraakte moeilijk in de zone van de waarheid. In de 35e minuut kon Stessens een schot van Vanlommel niet klemmen, Ziedins was er als de kippen bij, maar de Mariaburg-doelman kon nog net in hoekschop werken. Op die hoekschop kopte Somers, buiten bereik van Stessens,  nipt over. In de daaropvolgende minuut was er een volgende heet standje voor het Mariaburg-doel kon Somers net niet bij de bal om af te ronden . VC moest met de kleinste marge tegen, gaan rusten.

VC begon aan de tweede helft, met veldoverwicht en drang naar voor. In de 54e minuut werd Vanlommel afgezonderd en Dries gaf Stessens geen kans. 1 – 1. VC ging nu op zoek naar meer, maar liep op een zeldzame bezoekende counter en Kudrjavtsev gaf Brosens geen kans. 1-2 De wedstrijd ontaarde daarna. Overal lag er wel een blauwhemd tegen de grond en de ref. strooide dan nog eens met gele kaarten waarbij Bellens en Convalle de voornaamste slachtoffers waren. Met nog een kwartier te gaan werkte Dillen zich in het strafschopgebied, kreeg een slag in het gezicht en ging neer. “Onvrijwillig” besloot de scheids. In het laatste kwartier kregen de toeschouwers, zoals gezegd, geen voetbal meer te zin. VC bleek niet bij machte om de Ekerse muur te slopen. Daarvoor waren er teveel onvoldoendes bij de rode formatie. Na 7 vervangingen en 6 gele kaarten in het laatste kwartier vond de man-in-het-zwart een half minuutje extra meer dan voldoende. En Mariaburg was de winnaar van dit degradatieduel.

Roodwit glijdt met dit resultaat, momenteel weg naar een rechtstreekse degradatieplaats. Met deze wetenschap en een halve ploeg afwezigen trekt VC op zondag 15 april naar de buren uit Lille. Aanvang om 15:00 u.

Maar eerst is er het paasweekend waarbij VC Herentals zaterdag gastheer is voor de bekerfinales van de provincie Antwerpen. De damesploegen van KSC Mechelen geven KFC Kontich B partij om 13:30 u., waarna de herenploegen van Berg en Dal en KVC Wilrijk om 16:00 u. de degens kruisen.