VC Herentals – Blauwvoet Oevel 1 – 3

VC Herentals geraakt niet voorbij Oevel.

VC wist wat het te doen stond : niet verliezen tegen Oevel of beter, om uitzicht te hebben op een verlengd verblijf in 3e provinciale, de volle buit pakken. Maar het draaide weer anders uit. Volgende week is het van moeten en dan nog biedt het resultaat van de andere confrontaties geen zekerheid op behoud.

 

VC begon nochtans niet slecht aan de partij en al vroeg kwam Claessens, na een dubbelpass, van schuin voor Van Doninck, de Oevelse doelman, maar die kon de poging onschadelijk maken. VC ging nog nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong maar botste telkens op de Oevelse portier. Eerst was er een poging van Dams, even later tweemaal Ziedins, maar Van Doninck gaf geen krimp. Even voor het half uur was het dan toch zover. Vanlommel met een mooie dubbelpass en nu was Van Doninck wel geklopt. 1-0. De thuisploeg wou meteen meer maar geraakte niet meer zo uitgesproken in de zone van de waarheid. Toch beperkte de taak van Brosens zich tot het “plukken” van enkele hoge ballen. Tot de 40e

minuut : een hoekschop werd terug gekopt en Peeters knikte binnen. 1-1 Een koude douche voor een tot dan bedrijvige thuisploeg.

 

VC wou de wedstrijd terug in handen nemen en Van Doninck moest onmiddellijk een kopbal in hoekschop duwen. Even later liep Van Gasse door de herentalse verdediging en knalde het leer op de deklat. Eén van de lijnrechters moest dan geblesseerd het veld verlaten. Oevel mocht een hoekschop trappen. Die viel tussen een hoop spelers voor de neus van Brosens, maar Lievens frommelde de bal binnen. 1-2 VC had niet meteen een antwoord klaar. Het duurde tot zo’n kwartier voor tijd Dillen een bal voorlangs schoot. Aan de overzijde zag de rode verdediging er niet goed uit. Een belaagde Leirs trapte half gefrustreerd, naar doel, de bal verdween, tot zijn eigen verbazing, in de kruising. 1-3 In de 81e minuut al moest Van Doninck nog eens vol aan de bak op een vrije trap van Vanlommel. Derkinderen kegelde nog een volley niet zo ver naast de Oevelse kooi, maar toen had iedereen al het gevoel dat puntengewin weg was.

 

Een ontgoochelde thuisploeg verliet het veld en besefte wat er te doen staat. Verlies volgende week, tegen Linda Olen, betekent degradatie. Zelfs met een gelijkspel schiet roodwit niet veel op. Volgende zondag om 16:45 u. weten we meer. Hopelijk zit het VC eens mee, maar dan nog moet roodwit  een week later tegen Oud-Turnhout nog vol aan de bak om daar ook nog de volle buit thuis te houden.