RFC Zwaneven – VC Herentals 2 – 1

VC Herentals doet slechte zaak na nipt verlies in Zwaneven.

Dat het, in Oud-Turnhout, geen gezondheidswandeling zou worden was op voorhand geweten. In de thuiswedstrijd was Zwaneven zowat de enige ploeg waartegen VC geen vuist kon maken. Maar het liep even anders. Jammer genoeg is alleen het resultaat dat telt.

De thuisploeg begon furieus en zette meteen hoog druk op de roodwitte defensie. In de 3e minuut al moest Brosens een doorgebroken thuisspeler van de openingstreffer houden. De bezoekers kwamen in die aanvangsfase niet onder de druk uit. In de 8e minuut lepelde Deproost een vrije trap over de muur maar gelukkig voor VC ook naast het doel van Brosens. Rond het kwartier was Zwaneven daar weer, maar opnieuw faalde de afwerking. De thuisploeg moest daarna wat gas terugnemen en VC kwam beter in de match. In de 17e minuut leverde dat ook een reuze kans op : Ziedins kreeg de bal door het centrum aangespeeld , lepelde de bal over doelman Debacker, maar ook nipt over het doel. Het gaf de bezoekers toch wel vertrouwen want even later werd de doorgebroken Dillen onderuit geschoffeld binnen de grote rechthoek. Niemand begreep waarom ref. Van Gorp de bal niet op de stip legde. Het vergrote enkel  het roodwitte vertrouwen. Een paar minuten later ging Vanlommel zijn kans. Zijn belager kon nog net in hoekschop werken. Wouters kopte die hoekschop tegen de onderkant van de deklat. De bal sloeg op de doellijn terug in het veld. Zwaneven kwam met de schrik vrij. VC kon op dat moment een voorsprong zeker justifiëren, maar het doelpunt viel aan de overzijde. In de 25e minuut vertrok een schot van Deproost vanop zo’n 25 meter. Brosens kon de bal niet klemmen en tot overmaat van ramp verdween de bal in doel. 1-0 Maar de bezoekers leken niet echt aangeslagen. In de 34e minuut vertrok een dieptepass richting Dillen, maar doelman Debacker was eerst bij de bal. De laatste kans voor de pauze was ook nog roodwit getint : Dams kon een voorzet net niet verzilveren.

Na de pauze wou Zwaneven meteen zekerheid over de winst. Brosens moest een poging van onder de deklat in hoekschop tikken. Even later verschenen 2 aanvallers voor Brosens, maar die situatie werd niet goed uitgespeeld. Enkele minuten later moest zijn opponent vol aan de bak om de gelijkmaker te verhinderen. Rond het uur vertrok een voorzet richting tweede paal en Deproost kon zijn tweede van de namiddag potten. 2-0 De bezoekers gingen nu vol voor de aansluitingstreffer. En die kwam er ook, een kleine 10 minuten later. Op een voorzet van Vanlommel kreeg Somers zijn voet tegen het leer en Debacker was geklopt. 2-1 Even later had het zomaar 2-2 kunnen staan maar de kopbal van Ziedins ging nipt over. De wedstrijd lag nu helemaal open. Even later waren de blauwhemden daar weer, maar de wenkende kans werd nog naast getrapt. Met het einde in zicht kreeg Somers nog eens een mogelijkheid maar nu had Debacker het laatste woord. Een schot van Dillen kende ook al geen succes en even later klonk het eindsignaal. In het thuiskamp hoorden we “een overwinning met de hakken over de sloot”. Roodwit de morele winnaar, maar daar koop je niets voor als het resultaat geen punten oplevert.

Door de winst van Linda Olen en Oosthoven ziet het klassement er niet meteen rooskleurig uit. Er komen nu voor VC levensbelangrijke weken aan om een verlengd verblijf in derde na te streven. Zondag komt Poppel naar Sint Janneke. VC weet wat het te doen staat.  Aanvang om 15:00 u.