Racing Mechelen – VC Herentals 5 – 2

RC Mechelen dodelijk efficiënt tegen moedig Herentals.

VC trok zaterdagavond naar Mechelen om er Racing te bekampen. Het verschil tussen beide elftallen lag ‘m in het scorend vermogen. Roodwit voetbalde aardig mee, getuige daarvan de twee tegentreffers.

Bij roodwit nog steeds geen Convalle. Gianni zou wel eens voor langere tijd out kunnen  zijn. De mist maakte zich meester van het Vanketsbeekstadion. VC liet vanaf het startsignaal zien dat het met voetballende intenties naar Mechelen gekomen was.  Al na 2 minuten, kon De Ridder trappen maar zijn schot ging ver over het doel van Frans. Roodwit was zeker niet onder de indruk van het gebeuren en van de gezangen van de thuissupporters. Rond de 10e minuut was er schuchtere poging van de groenwitten maar Brosens kon simpel oprapen. In de 14e minuut vertrok een pass dwars door de herentalse defensie en Doncos kon scoren. 1-0 Even later was er weer zo’n splijtende pass door het midden maar Brosens behoedde zijn ploeg voor een dubbele achterstand.  Die kwam er toch wanneer Weuts, ex-OHL, vanop zo’n 25 meter buiten het bereik van Brosens de   2 – 0 op het scorebord schoot. Het scenario van de thuismatch doemde even op. Maar VC bleef kansen zoeken en even later kopte Voorspoels in de handen van Frans. De volgende actie was ook al rood getint. Maar Adriaensen trapte ook al in de handen van de Racing-doelman. Rond het half uur kreeg Voorspoels op hoekschop zijn hoofd tegen de bal. Het leer ging tegen de binnenkant van de paal en sprong in de handen van een verbauwereerde Frans. Hier had RCM dame fortuna aan haar zijde staan. Enkele minuten later leidde een foute bezoekende pass tot de 3-0. De bal werd nog maar eens door de herentalse defensie geduwd en Weuts maakte zijn tweede van de avond. En VC bleef geduldig naar openingen zoeken Met de rust in zicht schoot De Ridder nog eens over. Maar in de 43e minuut kwam de bal bij Kocak. Het schot van Nuru werd nog beroerd en verdween, met wat geluk nu aan herentalse zijde, achter Frans tegen de netten. 3-1 VC had zijn verdiende eerredder, maar wou meer, maar dat moest na de rust gebeuren. Racing scoorde driemaal uit zowat evenveel kansen. Van efficiëntie gesproken.

Net na de rust was er al meteen een scherpe voorzet van De Ridder maar die vond geen medemaat. In minuut 53 was de 4-1 in de maak maar een groenhemd knalde van dichtbij over het doel van Brosens. In minuut 55 probeerde De Ridder Frans te lobben maar de bal zwaaide af. Aan de overzijde kende Weuts wel meeval. Een afgeweerde bal viel achter hem en met zijn rug naar doel trapte hij met wat geluk de bal naast de paal binnen. 4-1 In minuut 62 was er de volgende racing aanval. Een afstandsschot werd nog lichtjes van richting veranderd en een balende Brosens was een vijfde maal geklopt. Een afstraffing dreigde, maar VC bleef strijden. In de 64e minuut kon Bellens koppen, maar de bal ging over. De wedstrijd viel dan, wat kansen betreft, even stil. Tot in minuut 82. Na een zeldzaam mistasten in de thuisdefensie kreeg Kocak de bal bij Dillen En Jens scoorde de tweede voor de bezoekers. 5-2. Meteen, de eindstand.

VC ziet de concurrentie weer wat dichterbij komen. Zondag staat er weer een heel belangrijke confrontatie op het programma want dan komt Zoersel naar Sint Janneke, een ploeg met evenveel punten als roodwit. Aanvang om 15:00 u.