Oostmalle – VC Herentals 3 – 1

VC Herentals verliest in Oostmalle.

Na de broodnodige winst tegen Oosthoven trok roodwit zaterdag met het nodige vertrouwen naar het park van Oostmalle. Halfweg kon VC een gelijkspel zeker rechtvaardigen, maar werd na een uur op amper 5 minuten uitgeteld.

Dat het geen wandeling in het park van Oostmalle ging worden, werd bevestigd door het klassement. Bij winst kreeg de thuisploeg zelfs voeling met de top. Maar VC liep ongecompliceerd te voetballen en tekende, op een zwaar veld, voor de eerste kans. Op een scherpe voorzet was echter niemand gevolgd. Binnen het kwartier was VC op achtervolgen aangewezen. Een thuisaanval werd onderschept, maar werd niet voldoende ontzet en eindigde in de voeten van Stockman en Oostmalle stond 1-0 voor. Het sterke Oostmalse middenveld probeerde regelmatig voor onrust te zorgen. Maar de VC-verdedigers hadden nu meestal alles onder controle. In de 23e minuut zag Govaerts Vanlommel vertrekken, de pass was op maat en Dries werkte beheerst af. 1-1  De wedstrijd was aardig om volgen met af en toe kansen aan beide zijden. Even voor het half uur probeerde een bedrijvige Govaerts het van op afstand. En nu moest thuisdoelman Soetemans vol aan de bak. Even later was het aan Brosens, die tot tweemaal toe alles uit de kast diende te halen. Het laatste wapenfeit voor de pauze was nog voor roodwit, maar het afstandschot van Dams eindigde in de handen van Soetemans.

Oostmalle wou onmiddellijk zekerheid op winst. Een voorzet werd meteen nipt overgeschoten.  Maar VC liet zich niet onbetuigd : een trap van Ziedins ging maar net naast. De kansen stapelden zich op want weer aan de overzijde werd een goeie mogelijkheid overgetrapt. In de 54e minuut ging Ziedins scoren, trapte door de benen van Soetemans, maar die kon, in extremis, de bal met de hiel nog net in hoekschop werken. Even later was Vanlommel weer vertrokken, maar zijn schot ging ook al nipt naast. De daaruit volgende hoekschop werd hoog over getrapt. Jammer, voor een moedig roodwit, viel meteen het doelpunt aan de overzijde. Een VC verdediger gleed even weg, waarbij de bal tot bij Maes kwam en die gaf Brosens geen kans. 2-1 Erger nog,  want enkele minuten later viel de beslissing.

Een thuisaanval werd mooi afgerond door Sam. 3-1 De bezoekers wilden nog wel maar moesten oppassen voor de counters. Met nog een kwartier te gaan moest een groene verdediger zijn doelman bijspringen of er was weer sprake geweest van een match. Ook Dillen kreeg nog een mogelijkheid, echter zonder succes. De aansluitingstreffer, die de wedstrijd voor de bezoekers weer wat zuurstof had kunnen geven, kwam er niet. Ook Oostmalle kwam niet meer tot scoren, beide ploegen hadden zwaar hun fysieke paraatheid moeten aanspreken.

Elk punt dat VC meebracht vanuit Oostmalle was bonus geweest. Maar zover kwam het dus niet. De wedstrijden lijken mekaar snel op te volgen. Volgende week komt Flandria op bezoek naar Sint Janneke. In Ravels ging VC nog kansloos onderuit. Maar thuis kan VC altijd iets meer. De match begint om 15:00 u.

Voor de geïnteresseerden : nu vrijdag gaat er een bingo-avond door, in de benedenkantine. Er kan eveneens nog pizza, pasta en zoveel meer besteld worden via Steven Anthonis (stevenanthonis@telenet.be).