Loenhout SK – VC Herentals 3 – 2

Ploegfoto 2021 10 17

Duur bevochten punt ontglipt VC weer in slotminuten.

VC moest naar Loenhout, een team met heel wat maturiteit, zo bleek. En met een grasmat, minstens zo groot als de onze, sprak Frank Braeckmans vooraf, en dat hoeft geen nadeel te zijn. Zijn plan klopte, tot in het slot, bij een gelijke stand,  roodwit een derde tegentreffer incasseerde en puntenloos naar huis moest, in een wedstrijd met een aantal fases die belang konden hebben op het verdere verloop van de wedstrijd, misschien wel op de rest van het seizoen.

Het wordt bijna traditie om de lange lijst afwezigen op te sommen. We concentreerden ons op de aanwezigen. Braeckmans plantte Convalle in de spits, die het de thuisdefensie moeilijk moest maken. We kregen een lange studieronde. Pas in de 20e minuut vertrok een Loenhoutse voorzet waar een aanvaller een kop te klein was om bij de bal te kunnen. VC voetbalde aardig mee en even later kwam Convalle een voet te kort om het Geentjens moeilijk te maken. Halve kansen en veel goeie wil was het kenmerk bij beide ploegen. Een sereen veldoverwicht van de thuisploeg werd gaandeweg een wedstrijd in evenwicht. Maar even na het half uur moest Bellens ijlings in hoekschop duwen. De wedstrijd kabbelde gezapig richting rust wanneer Convalle de buitenspelval omzeilde en op Geentjens mocht afgaan. Afleggen op Dillen en Jens bracht de bezoekers voor. 0-1 Een eerder onverwachte voorsprong op een goed moment.

De tweede helft was nog maar net afgetrapt of Vanlommel omspeelde de laatste Loenhoutverdediger en mocht op Geentjens af gaan. Dries werd “gepakt”, een schoolvoorbeeld van een rode kaart. De lijnrechter gaf de fout ook aan, maar de ref was duidelijk met andere zaken bezig want hij zag er zelfs geen fout in. De “boosdoener” zelf gaf later ridderlijk toe verbaasd te zijn dat hij mocht blijven staan. Geen 0-2, geen veldoverwicht. Erger nog, een niet gefloten fout op Bellens en een uitschuiver van Sproelants gaven Daas een kans en die trapte vanop de 16 meter de 1-1 buiten het bereik van Brosens. En nog erger, want amper 2 minuten later mocht dezelfde speler weer aanleggen. Zijn schuiver ging door Brosens simpel opgeraapt worden maar stuiterde dan plots en Cedric was een tweede keer geklopt. Vc moest nu wel aanvallen en even na het uur kopte Bellens een hoekschop niet zo ver naast. Met nog een kwartier te spelen verdraaide Raeymackers zijn knie en ging, kermend van de pijn, tegen de grond. We hopen dat de schade niet al te groot is maar vrezen dat hij er zondag niet zal bijlopen.

En toch toonde VC nog weerbaarheid, want even later noopte Dillen een Loenhoutse verdediger tot een slechte pass. Jens met de bal weg en die gaf Geentjens het nakijken. 2-2.

Het werd een onderhoudende match met nog een paar halve kansen aan beide kanten. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel. Tot in de 84e minuut Daas, weer hij, zijn zaterdagavondwandeling begon, een aantal tegenstrevers uitschakelde en zijn hattrick volmaakte. 3-2

Tumult na de wedstrijd waarbij de altijd rustige Frank Braeckmans nog met een rode kaart bedacht werd.

De laatste wedstrijd voor VC gaat zondag door. Thuis tegen Minderhout, om 15:00 uur. Bij winst is VC zeker van behoud, bij verlies van Wuustwezel, thuis tegen leider Herselt, eveneens. Vooraf organiseert de club een restaurant populaire, waarbij, tegen een democratische prijs, een buffet wordt aangeboden. Tot dan.