Lentezon Beerse – VC Herentals 4 – 1

Ploegfoto 2021 10 17

VC Herentals tegen Lentezon puntenloos naar huis.

Vreemde wedstrijd daar in Beerse, waar VC in het eerste kwart van de wedstrijd de wet dicteerde, maar gaandeweg moest toezien hoe de thuisploeg sterker werd en 4 keer kon scoren. Roodwit zou best een driepunter kunnen gebruiken om, in de rangschikking, niet verder af te glijden.

Voor de wedstrijd was de storm troef. Door hevige windstoten en regenvlagen zag menigeen al de noodzaak om de wedstrijd naar een later tijdstip te verdagen. Maar tegen drieën klaarde de hemel plots op en kon de wedstrijd onder normale omstandigheden doorgaan. Het was het sein voor de bezoekers om de vorige 2 verlieswedstrijden weg te werken. In  het eerste kwart van de wedstrijd dicteerden de bezoekers de wet en de thuisploeg werd op eigen helft teruggedrongen. In de 4e minuut al kon Vanlommel de score openen maar zijn lob ging nipt naast. Even later moest doelman Wijnants zijn ploeg behoeden voor een snelle achterstand. Lentezon kon daar een venijnige vrije schop tegenover stellen die aan iedereen voorbij waaide. In de 9e minuut klom VC dan toch verdiend op voorsprong. Een lange bal van Convalle waaide over de thuisverdediging en Mariën lobde Wijnants. 0-1 En VC wou meer. Rond het kwartier kreeg de thuisploeg een hoekschop niet goed weggewerkt. Mariën kon net niet bij de bal maar Voorspoels werd in deze fase heel duidelijk onderuit getrokken. Maar, net zoals vorige week, kreeg VC zijn elfmeter niet. Plots kregen we letterlijk en figuurlijk een lentezon te zien. Een thuisspeler haalde de achterlijn, legde terug en Lavrijsen hing de bordjes, te simpel en uit het niets, terug gelijk . 1-1 . VC wou wel maar het stokte. Rond het half uur miste Mariën zijn schot. Even later werd dezelfde acteur mooi vrijgespeeld maar na een foute controle was de kans gaan vliegen. VC was dan ondertussen al dieper teruggezakt. Met de pauze in zicht moest Raeymackers de bal van de lijn halen of roodwit was zelfs met een achterstand gaan rusten.

De tweede helft begon met veel middenveldspel. Bij VC was de dominantie weg, Lentezon prikte waar mogelijk en kreeg de bal beter rondgespeeld. Rond het uur snelde een thuisspeler weer tot aan de achterlijn, legde terug en nu kon Cools simpel binnenduwen. 2-1 VC moest nu wel naar voor. Andries mocht op Wijnants af gaan. Zijn schot ging voorlangs en een zwaar schot van Voorspoels moest Wijnants in hoekschop duwen. Maar aan de bezoekende kant stapelden de slordigheden zich op.  In de 66e minuut viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Een vrije schop, van op zo’n 18 meter, werd door Michiels mooi richting winkelhaak getrapt. Brosens zat er nog wel bij maar niet voldoende om de 3 – 1  te verhinderen. Voorspoels moest dan vervangen worden en in de volgende fase kreeg Convalle een tweede keer geel. VC leek niet meer bij machte om nog een vuist te maken. Maar vijf minuten voor affluiten ging Vanlommel scoren maar via een been ging de bal enkel in hoekschop. Al ruim in blessuretijd kreeg VC nog een vierde doelpunt binnen. Eéntje zoals we er vandaag al 2 zagen: achterlijn halen, terugleggen en simpel binnentikken. De anders zo secure herentalse achterlijn en dito doelman moest wederom een korfje doelpunten incasseren.

Met de 0 op 9 in de heenronde zakt roodwit in het klassement verder weg naar plaats 9. Volgende zondag komt Zandhoven naar Sint Janneke. Een ploeg die de laatste weken in goede doen is. Convalle is geschorst, maar Dillen is er, na  examenverplichtingen, terug bij. Aftrap om 15:00 uur.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)