KSK Branddonk – VC Herentals 0 – 0

Herentals en Branddonk delen de punten.

Roodwit behaalde een punt in Branddonk. Een resultaat waarin iedereen zich kon vinden na een wedstrijd die gewonnen kon worden maar die evengoed in een nederlaag kon uitdraaien. Laten we het op een billijk gelijkspel houden.

De thuisploeg opende de debatten wanneer een vrijstaande Branddonkenaar een hoekschop al meteen naast kopte. Maar VC nam snel over en de thuisploeg moest  achteruit. Eerst kraakte De Swert zijn schot, wat later knalde Convalle een vrijschop in de muur. Rond het kwartier kon Spiessens koppen, Verachtert kon simpel pakken. 5 minuten later kon een gemeten voorzet, voor de neus van Voorspoels, nog net in hoekschop gewerkt worden. De volgende actie was voor De Ridder, zijn schot zoefde een meter over. Rond het half uur noteerden we de grootste kans uit de eerste helft : Vlaeymans ging op wandel, zette zo’n 4 tegenstrevers in de wind, maar kreeg de bal niet voorbij Verachtert. In de volgende fase zette Sam de bal scherp voor, maar niemand kreeg het leer voorbij de Branddonkse portier. VC nam wat gas terug en de thuisploeg geraakte aan een paar kansen:  eerst was er een redding van Vervoort. Met de rust in zicht verscheen plots een groenhemd alleen voor Simon, zijn poging ging nog naast.

Na de pauze was de partij evenwichtiger. VC had het lastig met de altijd stugge thuisploeg. Veel lengte en strijd. Er werd gebikkeld voor elke meter grond. Toch was de eerste kans te noteren voor Vlaeymans, alleen voor Verachtert werd de bal nog net uit de voeten van Sam gehaald. Even voor het uur ontsnapte weer een Retienaar aan de aandacht van de Herentalse defensie, maar Vervoort gaf geen krimp. Ook op een schot van Pauwels was de herentalse goalie de baas. Het laatste kwartier ging in met een heet standje voor het thuisdoel, maar de bal kon ontzet worden. In de 80e minuut zette Spiessens zijn hoofd tegen een voorzet, de bal belandde tegen de paal, terug tegen Kevin’s hoofd en zo in de armen van Verachtert. Hier had VC de leiding kunnen nemen. In minuut 86 al zette VC de mooiste aanval van de 2e helft op. Vlaeymans scoorde maar vertrok in buitenspel. In de voorlaatste minuut was er nog een grote kans voor Branddonk, maar gelukkig voor de bezoekers ging die poging voorlangs. Hier had Branddonk de leiding kunnen nemen. Meteen het laatste wapenfeit.

Iedereen kon zich in dit gelijkspel vinden. Branddonk bljift toch altijd een lastige klip om te omzeilen. Voor doelman Vervoort toch al zijn derde clean sheet op 5 wedstrijden. Heikant wordt nu, alweer verrassend, leider. VC zakt naar plaats 7, maar volgt op 3 punten. Het is drummen aan de top. Volgende week komt Wuustwezel naar Sint Janneke, de ploeg waar VC trainer Braeckmans vorig seizoen nog aan het werk was. Aftrap om 15:00 u.