KFC Broechem – VC Herentals (U17) – Kwartfinale LAVA beker

kwartfinale lavabeker

Op een prachtige voetbalavond trokken onze U17 naar KFC Broechem om tegen de plaatselijke leeftijdsgenoten de kwartfinale van de Lavabeker te bekampen.

Dat het geen gemakkelijk klusje zou gaan worden was al snel duidelijk. Zoals menig bekerwedstrijd begint was het ook hier niet anders. Aftasten en vooral niet te veel weggeven leken de teams elkaar te zeggen. Hier en daar een prikje tot het dan eindelijk losbarstte door een dieptepass die Brent in scoringspositie zette, deze twijfelde geen moment en zette de 0-1 op het bord.
Bij de thuisploeg leek er geen vuiltje aan de lucht en ze namen het betere van het spel in handen. Niet veel later was er dan ook de verdiende 1-1.
Broechem kwam meer en meer opzetten en VC Herentals stond met de rug tegen de muur. Niet veel later was de 2-1 een feit.
Maar met grotere regelmaat kwam ook het voetbal weer bovendrijven. Na een juweel van een combinatie slalomde Quinten door een bos van benen en knalde droog via de onderkant van de lat binnen 2-2
Het daaropvolgende tactische gevecht kreeg VC Herentals meer en meer grip op de wedstrijd. Vaker werd de derde man gevonden en ook de aanvallers werden meer en beter in stelling gebracht. Maar ook Broechem liet zich de kaas niet van het brood eten wat voor een prachtig op en neer golvend spel zorgde.
Tussen het harde werken door ontstond een prachtige combinatie waar Ferre de hoofdrol in speelde. Alleen op de doelman af omspeelde Ferre deze en maakte hij beheerst de 2-3.
Het genot was van korte duur, niet veel later stond via een lage schuiver de 3-3 alweer op het bord.
Het derde kwart was het VC dat de klasse liet zien. Snelle combinaties, lopende mensen, veel diepgang en technisch en tactisch een klasse beter dan de tegenstander. Het resulteerde en legio kleine kansen, hoekschoppen en vaak de laatste pass die dan net niet zuiver genoeg was. En zoals zovaak in het voetbal is dan één kans voldoende om te scoren wat Broechem ook niet naliet 4-3.

Het laatste kwart, nog 15 minuten.
Als er een ding is was de u17 van VC Herentals niet kan dan is het opgeven. Dat waren ze ook nu niet van plan. Met een aangepaste formatie gingen de jongens het veld in. Al snel werd Brent diep gestuurd maar hij moest uitwijken, in zijn stervende zwaan, zag de arbiter geen strafschop. Even later werd onterecht voor buitenspel gefloten. de wedstrijd leek dood te bloeden en de winst voor Broechem was bijna een feit tot twee minuten voor tijd waar wederom Brent diep gestuurd werd. Ditmaal omspeelde hij de doelman en tikte hij beheerst de 4-4 binnen.
Beide ploegen sloten de linies en iets later floot de arbiter de wedstrijd af. Op naar de strafschoppen.

Herentals begon en scoorde. Ook broechem scoorde. Dit ging gelijk op tot de 4-4 waarna VC de strafschop miste en de weg voor de halve finale voor Broechem open lag. De Herentalse doelman sprak de tegenstander nog wat moed in en deze trapte zijn penalty hoog over. Gelijke stand.
De spanning was te snijden terwijl Lars zijn aanloop nam, hard genoeg schoof hij het leer in de hoek voldoende buiten bereik van de doelman. De druk lag bij de Broechemse speler die een hard geplaatst schot via de vingertoppen en de paal terug in het veld zag komen. VC Herentals met een collectieve prestatie van zowel team als supporters een ronde verder.

Op naar de halve finale