K Zandhoven SK – VC Herentals 2 – 3

BE2I8309

VC Herentals youngsters winnen nu ook in Zandhoven.

Met maar liefst zeven jeugdspelers uit de eigen opleiding stonden zaterdagavond op het scheidsrechterblad. Het resultaat liegt er niet om. Het bewijs dat de ingeslagen weg de enige juiste is voor dit jeugdig geweld. En wat hoopvol stemt, er zitten er nog aan te komen. Er is uiteraard een technische staf nodig die op korte tijd van deze spelers de ommekeer heeft gemaakt van er graag bij zijn tot willen winnen. Zaterdagavond was Zandhoven, toch niet de eerste de beste, het kind van de rekening.

Roodwit begint er stilaan een handelsmerk van te maken: scoren in de aanvangsminuten. Het was op het veld van Zandhoven niet anders. Al onmiddellijk was er een schot van een beresterke Vanlommel, dat van richting veranderde en in hoekschop dwarrelde. De beide ploegen hielden er een gezapig tempo in. In de 11e minuut nog maar knikte de kopbalsterke Bellens een hoekschop voorbij Verheyen. 0-1. De wedstrijd kabbelde dan op en neer zonder uitgesproken kansen. Tot even voor het half uur Brosens toch eens attent moest zijn op een afstandsschot. Maar aan de overzijde was ook een goeie Verheyen nodig op een trap van Dams. Balverlies in het herentalse middenveld leidde de gelijkmaker in. Princen werd diep gestuurd en gaf Brosens geen kans. 1- 1 Even later was Zandhoven alweer gevaarlijk maar de bal werd nog net door de bezoekende defensie ontzet. Het moest dan maar in de tweede helft gebeuren.

Zandhoven kwam sterk uit de kleedkamers. Na 55 minuten kopte Jacobs een scherp aangesneden voorzet over. Een bezoekende vrije trap op een interessante plaats miste de juiste richting. Het balbezit was nu voor de thuisploeg. Maar even na het uur speelde Dillen zich mooi vrij en duwde de paal buiten het bereik van Verheyen naast de paal binnen. 1-2 Enkele minuten later mocht Vanlommel een vrije trap nemen zo’n 5 meter buiten het strafschopgebied. Dries krulde de bal over de muur, Verheyen zat er niet voldoende bij. 1- 3 Zandhoven ging nu nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier te gaan kreeg de thuisploeg een hoekschop. Bij Herentals waren ze Jacobs vergeten en die kopte de 2 – 3 voorbij Brosens. Roodwit moest nu alle zeilen bijzetten om de voorsprong te consolideren want Zandhoven gaf zich nog niet gewonnen.  Een aantal schoten uit de tweede lijn konden Brosens niet verontrusten. Eén keer moest Cedric zich nog reppen. Maar de herentalse goalie blaakte van zelfvertrouwen en VC mocht er 3 punten op de teller bijzetten.

VC wipt nu even terug naar plaats 1, maar buiten enkele fanatici is men daar op Sint Janneke niet mee bezig. Een rustig seizoen blijft de doelstelling en daar slaagt het elftal, meer dan de meesten verwacht hadden, zeer aardig in. De poulains van trainer Braeckmans scoorden al 17 keer. Op 6 wedstrijden is dat ook een lovenswaardig gemiddelde. Zondag wacht al de volgende klip. Dan komt Sint Dimpna naar Sint Janneke. Aanvang 15:00 u. met vooraf een restaurantdag.