FC Oppuurs – VC Herentals 3 – 2

VC Herentals op de valreep onderuit in Oppuurs.

Regen teisterde de grasmat en de acteurs in het stadion van Oppuurs. VC kreeg snel 2 doelpunten te verwerken, maar 20 minuten later was alles te herdoen. Vooral in het 5e kwartier verzuimde de thuisploeg om zich van de winst te verzekeren. Wanneer die storm gaan liggen was en roodwit met een punt op weg naar huis leek, moest het enkele minuten voor tijd nog een “lucky” treffer incasseren.

VC moest de diensten van Van der Linden missen, Aladji was geschorst. De wind stond pal over het terrein. Voor Herentals betekende dat de eerste helft wind in de rug. Het maakte voetballen moeilijk maar de 22 spelers maakten er toch een best aantrekkelijke wedstrijd van. Na 5 minuten vertrok een verre, hoge  bal richting VC doel. Doelman Brosens weerde de bal maar werd hierbij duidelijk gehinderd. De bal viel voor de voeten van Verbiest en die duwde de 1-0 binnen. Enkele minuten later viel de bal weer in de herentalse afweerzone. Weer viel de bal voor de voeten van Verbiest en 2 – 0. VC al uitgeteld na 8 minuten. Het geraakte in die aanvangsfase ook niet echt in de buurt van thuisdoelman Coppens. Rond het kwartier kwam de bal bij Vleminckx en die mikte de 3 – 0 centimeters naast. In de 25e minuut ging Adriaensen het Oppuurse strafschopgebied binnen maar werd dan aan de trui getrokken. De logische elfmeter werd door Convalle keurig omgezet en Herentals zat terug in de match. 5 minuten later onderschepte Voorspoels een foutief inspelen in de thuisverdediging. Davy gaf Coppens geen kans. 2 – 2 en alles was te herdoen. Ook in de match zelf had VC het evenwicht hersteld. Rond het half uur kreeg een thuisspeler teveel ruimte maar vergat af te werken. Met de pauze in zicht kreeg Vlaeymans de bal. Hij werd aangetikt maar bleef in balbezit, de scheids gaf ook balvoordeel aan. Sam ging het strafschopgebied van Oppuurs binnen waar hij onderuit geschoffeld werd. De ref floot en legde de bal op de plaats van de eerste fout. Het zal wel allemaal volgens de aangepaste regels correct zijn, dachten we dan maar. Ruststand 2-2.

Na de rust had Oppuurs het windvoordeel. Na enkele minuten vertrok een verre lob maar belandde naast de kooi van Brosens. In de daaropvolgende fase controleerde Vissers de bal, volgens de ref, met de arm. Maar Brosens stopte de elfmeter en hield VC overeind. Rond het uur moest Vissers Brosens bijstaan en kopte de bal van de lijn weg. Een kopbal van Voorspoels was te zwak om Coppens te bedreigen. Oppuurs werd sterker, zocht en vond vaak zijn snelle flankspelers en VC moest terug. Halfweg moest Brosens met een magistrale save in hoekschop werken. Herentals moest dat 5e kwartier de wedstrijd ondergaan. Maar de wenkende kansen werden door Oppuurs niet benut. 5 Herentalsenaren werden met een geel kartonnetje bedacht. Met nog 10 minuten op de klok kwam VC terug beter in de wedstrijd. Een poging van Voorspoels werd door Coppens gepakt. Maar dan sloeg voor VC het noodlot toe. Een verre vrije trap werd door Stabel met een halve omhaal naast de paal buiten het bereik van Brosens gedevieerd. Een mooi doelpunt, dat wel, al was  daar toch wel de nodige dosis geluk mee gemoeid. VC trok nog wel met veel spelers naar voor om alsnog dat gelijkspel uit de brand te slepen, maar dat hield risico’s in. Even voor affluiten verschenen 3 thuisspelers voor 2 bezoekers, maar ook die kans leidde tot niets. Een moedig VC had lang uitzicht op een gelijkspel. Dat bonuspunt had welgekomen geweest. Al had een bij momenten sterk Oppuurs meerdere malen de wedstrijd  kunnen beslissen.

Bij enkele van de concurrent-dalers werden punten gepakt zodat onderaan alles weer wat dichter bij elkaar troept. Volgende week is Bellens geschorst. Hij zal van aan de zijlijn moeten toezien hoe zijn maten Berlaar Heikant bekampen. Aftrap om 15:00 u. Vooraf is er een restaurantdag.