White Star Schorvoort – VC Herentals 3 – 3

© Event Photography Peter

VC verliest VC pakt punt bij de leider.

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde moest rood-wit naar White Star. De ploeg uit Schorvoort, vorig seizoen promovendus In 3e provinciale, prijkte nu ook autoritair aan kop. En wat een cijfers kon de ploeg voorleggen: 6 thuiswedstrijden, alle 6 gewonnen. In 14 wedstrijden 42 doelpunten gemaakt en amper 12 tegen en houder van periode 1. Het zou voor Herentals een hele klus worden om hier iets te rapen. Maar…de 2 verschillende spelstijlen zorgden voor een enorm spektakelstuk. De wedstrijd verveelde geen minuut. Uiteindelijk ging VC verdiend met een punt aan de haal. En er heeft zelfs meer in gezeten.

Auwers nam na3 schorsingsdagen zijn plaats terug in. Somers was geel geschorst. De wedstrijd startte onder een razend tempo. Al meteen vertrok een schot van de thuisploeg, week af, maar belandde een meter naast de kooi van Brosens. Maar de bezoekers waren niet zinnens om zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. Want onmiddellijk trapte Ziedins ver naast. Op het kleine veld regende het mogelijkheden. De thuisploeg hanteerde vaak de lange bal met veel volk vooraan, de bezoekers zochten hun heil over de grond maar kwam daardoor ook meermaals in een overtal voor de thuisgoalie. Even voor het kwartier vertrok weer een lange bal richting Brosens maar Cedric pakte simpel. Wat later kon Laenen net niet bij een voorzet. Er hing een doelpunt in de lucht en dat kwam er ook. Op een inzenden van rechts zag doelman de Brouwer er niet goed uit, Dillen moest nog wat corrigeren maar duwde dan toch binnen. 0-1 Ongeloof bij alle bezoekers, maar lang duurde de vreugde niet want amper 3 minuten later dolde Mathieu met wat bezoekende verdedigers en gaf Brosens geen kans 1-1. En het werd nog erger want amper 2 minuten later vertrok weer een lange bal, werd in één keer voor doel gebracht. Aerts zette er zijn voet tegen en Brosens was een tweede kaar geklopt. 2-1 De bezoekers leken niet aangeslagen, want nog ‘s 6 minuten later ging een bedrijvige Laenen achter een diepe bal al, vond Ziedins en de bordjes hingen terug gelijk. 2-2 En nog was de bezoekende honger niet over want amper 5 minuten later legde VC misschien wel zijn mooiste aanval op de mat. Auwers vond Hoefnagels op rechts, zag Laenen inlopen en De Brouwer was een derde maal geklopt. White Star bleef lange ballen trappen richting centrum maar nu leek de tandem Bellens-Wouters alles onder controle te hebben. Het waren zelfs de bezoekers die, met de rust in zicht, nog 2 keer gevaarlijk waren. Eerst trapte Ziedins een lange lob nog naast. Tot slot mocht Ilyano alleen op De Brouwer af gaan maar kreeg de bal niet over de Schorvoortse portier.

In de tweede helft bleef de bal snel van het ene strafschopgebied naar het andere gaan. Brosens was meester over de vele hoge ballen. Aan de overzijde moest men steeds attent zijn op het bezoekende geweld. In de 73e minuut al trapte Ziedins een volley op de handen van De Brouwer, 3 minuten later was het aan Hoefnagels. Zijn poging ging nipt naast. De bezoekers gingen in een stunt geloven tot de 83e minuut. Op een lange bal verkeek Brosens zich en een verbauwereerde Van der Meiren duwde de 3-3 simpel binnen. Een minuutje later vergreep Aerts zich aan een bezoekende aanvaller en mocht vroegtijdig gaan douchen. Meteen het laatste feit in een meer dan onderhoudende partij. VC had zijn stunt beet.

Na de wedstrijd hadden de bezoekers de indruk dat er meer in zat maar niemand in het VC kamp was rouwig met dit resultaat wat het gevolg was van inzet en lef. Het is nu zaak om de lijn door te trekken. Volgende zondag staat de 1e wedstrijd van de terugronde geprogrammeerd. Thuis tegen Olmen. Vooraf is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een brunch. De wedstrijd zelf start uitzonderlijk om 13:30 uur. Want om 16:00 uur is er de finale van de wereldbeker.