Verbr. Balen – VC Herentals 2 – 2

Ploegfoto 2021 10 17

Geteisterd VC Herentals pakt punt in Balen.

De ziekenboeg bij VC loopt stilaan vol. Geen Voorspoels, Dams, Mariën, Wouters, De Peuter of Ziedins. Trainer Braeckmans moest serieus puzzelen en sleutelen om zaterdagavond Balen partij te geven. Alhoewel de jonge rode garde blaakt van zelfvertrouwen, missen ze uiteraard de ervaring, die enkel geroutineerde spelers aan dit team kunnen bijbrengen. Bij de thuisploeg stond de boomlange Niels Taels in de spits, ooit nog in loondienst bij roodwit. Balen verloor al zijn vorige thuismatchen en wou, tegen de verrassende leider, met die tendens breken.

In tegenstelling tot de snelle start van de laatste weken was het nu de thuisploeg die resoluut van bij het eerste fluitsignaal ging aanvallen. Al in de beginfase moest Bellens al onmiddellijk een gevaarlijke voorzet ontzetten. Even later klom de thuisploeg dan toch op voorsprong: een snelle Balense aanval eindigde bij Poelmans en die gaf Brosens geen kans. 1-0 VC bleef geduldig naar openingen zoeken maar vond die niet zo meteen. Nog maar in de 10e minuut was Balen daar weer. De bezoekers kregen de bal niet ontzet en Peys tikte de bal nipt naast de herentalse kooi. Roodwit kreeg dan toch meer grip op de wedstrijd en kreeg ook kansen. Even na het kwartier nog maar kreeg Dillen de bal, zag Hoefnagels vertrekken. Niels kreeg de bal aangespeeld en gaf Jurissen het nakijken. 1-1 en alles was te herdoen. Maar VC ging nu meer in eigen kansen geloven. Halfweg de eerste helft werd een bezoekende hoekschop nipt naast gekopt. Vreemd toch, want er liepen bij de thuisploeg heel wat spelers met lengte rond. Het spel ging nu snel heen en weer met verzorgd voetbal, maar zonder uitgesproken kansen. Even voor het halfuur kreeg Dillen de bal toegespeeld. Jens trapte nipt voorlangs. Met de rust in zicht klom VC toch nog op voorsprong. Vanlommel, de regulator op het middenveld, stuurde Dillen diep en die verschalkte Jurissen een tweede maal. 1-2 Balen wou met een gelijkspel de rust ingaan. Tot tweemaal toe kwam een aanvaller een meter te kort op een voorzet vanop de flank.

Balen begon de tweede helft zoals de eerste met onmiddellijk druk naar voor. Bellens moest almeteen een thuispoging onschadelijk maken. Het spelbeeld veranderde: Balen moest komen, VC zag het graag gebeuren, hield alles gesloten en counterde waar mogelijk. Zo ging Andries even voor het uur zijn kans. Zijn plaatsbal ging niet zover naast. Een minuut later legde roodwit zijn mooiste aanval op de mat. Het leer eindigde bij Daems, maar het herentalse jeugdproduct talmde iets te lang en weg was de kans op een vroege beslissing. Iets later kreeg VC de volgende opdoffer te verwerken. Vanlommel moest zwaar geblesseerd het veld verlaten. De thuisploeg trachtte met hoge ballen het tij te keren, maar het veel kleinere centrale duo Bellens-Convalle bewezen hun sprongkracht. In minuut 65 ging Oyen zijn kans, wou Brosens lobben maar Cedric kon simpel pakken. 5 minuten later was het dan toch zover. Coeckelbergs zette zijn hoofd tegen een zoveelste hoge voorzet en Brosens was dan toch geklopt. 2-2 De wedstrijd bloedde dood. VC pakte een punt op verplaatsing en de thuisploeg zijn eerste punt thuis en daar zal iedereen, gezien de omstandigheden best tevreden mee geweest zijn.

VC consolideert zijn plaats in de top van de rangschikking. En da’s mooi meegenomen wanneer een rustig seizoen de doelstelling was en nog steeds is. Volgende week krijgt roodwit Weelde op bezoek, waartegen het vorig kort seizoen nog zwaar onderuit ging. Hopelijk kan coach Braeckmans een aantal spelers uit zijn ziekenboeg recupereren. Aanvang een laatste keer in 2021 om 15.00 u. vooraleer het winteruur de thuiswedstrijden een half uur vervroegt.