VC Herentals – Witgoor Dessel 0 – 2

Witgoor pakt de titel op VC.

VC Herentals was al een tijdje uitgeschakeld voor de titel en moest toch nog oppassen voor een ticketje in de eindronde. Het zal in de sterren geschreven gestaan hebben. Witgoor won, pakte de titel, maar ook Oppuurs verloor thuis van Heikant en daarmee kon roodwit meteen een streep trekken onder een toch wel geanimeerd seizoen.

Veel toeschouwers en veel sfeer op Sint Janneke. Daarmee begon deze match voor Herentals, die het, op de laatste speeldag, moest opnemen tegen Witgoor, dat bij winst de titel mocht vieren. Bij de thuisploeg geen Thomas van Dingenen, geschortst, maar ook Sven Van de Kerkhof moest in laatste instantie nog verstek geven. De bezoekers, gedreven door vele honderden supporters, startten in overdrive.  Al in de eerste minuut was er een schot dat toch niet zover naast de paal buiten dwarrelde.  In de 11e minuut mocht Hangisi alleen op Vervoort afgaan  maar trof de paal. VC kreeg in die aanvangsfase geen voet aan de grond en moest steeds weer oppassen voor de snelle Witgoor-spitsen. Rond het kwartier werd een kopbal over het doel van Vervoort gekopt. 5 minuten later ging Coeckelbergs met het hoofd scoren maar ee sterke Vervoort hield spectaculair zijn netten schoon. VC werd dan sterker en geraakte al eens in de buurt van Hoskens. Rond het half uur werd een schot van Van Eynde afgeblokt. Aan de overzijde kon Blockx net niet bij een voorzet. En op hoekschop kopte De Ridder over het doel van Hoskens. 5 minuten voor de pauze kreeg VC zijn grootste kans van de eerste helft. Spiessens kopte een voorzet nipt aan de verkeerde kant van de paal buiten. Met de wetenschap dat ook Oppuurs gelijk stond, moest alles dan maar beslist worden in de tweede helft.

Aanvankelijk leek Witgoor niet bij machte om de roodwitte muur te slopen. Veel middenveldspel en weinig kansen. We zijn al minuut 66 wanneer Bellens, toch één van de certitudes, de bal verspeelde aan Van Genechten, ooit nog in roodwitte loondienst, en meteen stond het 0 – 1. In de daaropvolgende fase vergat diezelfde Van Genechten de wedstrijd voortijdig te beslissen. Hij kreeg een “inloper” nog naast de kooi van Vervoort. VC wou  wel maar geraakte nauwelijks in de buurt van Hoskens. We zijn al in minuut 72 wanneer Vlaeymans een volley hoog over trapte. 5 minuten later mocht Van Genechten, randje buitenspel, alleen op Vervoort afgaan en scoren. 0 – 2 en meteen kon het Desselse feest beginnen. Een aantal afscheidnemende spelers kreeg dan nog een applausvervanging. Het hoeft geen betoog dat na het eindsignaal het Witgoor feest losbarstte.

Witgoor dus kampioen, VC maakte het Witgoor wel lastig maar meer ook niet. Maar erger nieuws kwam er van Oppuurs, waar Heikant de 3punter pakte en daarmee in extremis nog over VC klom en het laatste eindrondeticket van roodwit afhandig maakte. Meteen zat, voor roodwit, het toch wel bewogen seizoen erop en kan nu gaan genieten van een welverdiende vakantie. Een zestal spelers verlaten de club, een zestal andere spelers zullen de Herentalse rangen vervoegen. We willen langs deze weg iedereen een deugddoend verlof wensen en tot in september.