VC Herentals – White Star Schorvoort 1 – 2

© Event Photography Peter

VC Herentals verliest van White Star, degradatie is een feit.

VC moest winnen tegen kampioen White Star om nog een kans te maken op behoud. In dat geval mocht Wuustwezel een dag later niet winnen, thuis tegen Olmen. Veel rekenwerk, maar de kampioen wou absoluut met de punten naar huis, misschien wel omdat uitgerekend VC de enige ploeg was die in Schorvoort dit seizoen iets kon gaan rapen.

Bij Herentals nog steeds een hele rits afwezigen. Ondanks wat er op het spel stond leek de wedstrijd eerder op een verplicht eindeseizoensnummer. De verdedigers waren aan beide zijden simpel baas over de aanvallers. Tot even voor het half uur Van der Meren de bal mocht aannemen in het herentalse strafschopgebied, simpel zijn bewaker uitkappen en de bal naast Brosens in doel leggen. 0-1 Daarna terug hetzelfde spelbeeld van het eerste half uur. Tot even voor de rust VC plots wat ruimte kreeg. Een voorzet belandde bij Ziedins, die binnen tikte. Het stond zowaar 1 -1. De thuisploeg kreeg plots het gevoel dat alles nog niet over was, want even later viel een bal in de White Star defensie. Uiteindelijk kon de bal nog net ontzet worden.

VC geloofde toch wel weer in een ommekeer. In de 50e minuut moest Ziedins tegen de grond gewerkt worden net voor het strafschopgebied. Convalle trapte de wenkende kans over. Rond het uur noteerden we de mooiste kans van de wedstrijd. Bezoeker Jansen tikte binnen maar bevond zich in buitenspel. Aan de overzijde werd Thiels vrijgespeeld maar besloot in de handen van WS doelman De Brouwer. In de 70e minuut viel het verdict :  Convalle ging met zijn belager in de clinch en de ref legde de bal op de stip en bedacht Gianni met een rode kaart. Een zwaar verdict. We  zagen, een dag later, in de bekerfinale Lavalee van Mechelen, in een zelfde strafschopovertreding, zonder kaart wegkomen. Het sneed de adem van de thuisploeg af. En toch wou VC in schoonheid eindigen. In het slot verscheen er plots veel volk voor De Brouwer. Somers scoorde met het hoofd maar de ref. werkte niet mee, had vooraf ergens handspel gezien en keurde de herentalse gelijkmaker af.

Daarmee viel het doek over dit voor VC omstreden en desastreus voetbalseizoen. 18 jaar nadat VC de deur van 3e provinciale achter zich dicht trok, wordt het er volgend seizoen opnieuw mee geconfronteerd. Wat ons achteraf opviel was de strijdvaardigheid bij de thuisploeg en leiding dat volgend seizoen een prominente rol wil spelen. We wensen al onze vele trouwe supporters een deugddoende vakantie en we horen mekaar, bij leven en welzijn, terug in september.