VC Herentals – Vrijheid Herselt 0 – 0

Ploegfoto 2021 10 17

Herentalse youngsters houden leider in bedwang.

Vorige week nog laakten we de inzet en de soms onmondigheid van de Herentalse jonge garde. Tegen Herselt, autoritair leider, zou het niet anders zijn. Maar het draaide even anders uit. Getekend het brein achter de ploeg: Frank Braeckmans, de man met een plan.

 

In plaats van gekwetsten te recupereren, werd Wouters nog aan de lange lijst afwezigen toegevoegd. Hoefnagels zat wel terug op de bank.  Met De Peuter, Claes, Claessens en Obbels stonden vier jeugdproducten in de basis. Met Daems, Vilvarajah en Singh  op de bank zaten we aan zeven in totaal. Voor de wedstrijd waren 70 genodigden getuige van de kwaliteiten van de Bourgondiër. En dan nog iets wat we u niet willen onthouden: Benny, de zingende ober, maakte er voor aanvang van de wedstrijd al een feestje van. Was dit niet te voorbarig? Kon dit roodwit iets inbrengen tegen de leiders uit Herselt? De wedstrijd zelf dan. De eerste 10 minuten konden we betitelen als studieronde, waarbij VC de bal trachtte rond te spelen, maar ook de bezoekers wachtten geduldig af op zoek naar openingen in de herentalse defensie. In de 10e minuut werd Van den Bulk afgezonderd en stond oog in oog met Brosens maar Cedric keerde tot tweemaal toe het gevaar. Vreemd genoeg was dat de enige grote kans voor de bezoekers over de ganse wedstrijd. Herselt had veldoverwicht, maar VC herstelde dat gaandeweg. Claessens probeerde het met een afstandsschot, maar dat waaide ver naast. Even na het half uur was er tot tweemaal toe appèl voor strafschop in het Herseltse doelgebied. De ref wuifde ze beide weg. Net voor de pauze zette roodwit nog maar eens een aanval op. Die eindigde met een schot Van Vanlommel, maar ook dat ging ver over de kooi van Vranckx.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor de thuisploeg, maar doelman Vranckx haalde de angel uit de aanval. Even later, aan de overzijde mocht Konneh aanleggen. Zijn pegel van schuin eindigde op de vuisten van Brosens.  Even voor het uur kreeg Huybrechts de bal toegespeeld een paar meter buiten de 16 maar ook zijn schot verdween ver over het doel van Brosens. Herentals ging in een kleine stunt geloven en keerde alle gevaar. De verdediging stond pal en een sublieme Brosens gaf geen krimp. De bezoekers probeerden dan met hoge ballen het tij te keren. Maar ook in de lucht regeerde de herentalse defensie en … Brosens, die vakkundig baas was in het luchtruim. Hoefnagels moest dan nog, terug geblesseerd, het veld verlaten. Herentals moest de laatste minuten met 10 spelers volmaken. Maar bij de bezoekers was de fut er wat uit, zo leek het. Er was geen doorkomen aan. De wedstrijd eindigde zoals ze begonnen was. Met een

0 – 0 stand. Maar bij VC gaf dat een gevoel van een overwinning. Of had Benny een glazen bol bij. Uiteraard werd er tot laat gefeest.

Vc krijgt de volgende 4 weken ploegen voorgeschoteld die momenteel plaatsen 5 tot en met 8 bekleden. Elk punt, richting versnelde zekerheid over behoud, kan dan van goudwaarde zijn. Zondag trekt Roodwit naar Broechem dat 2 punten meer telt. De wedstrijd wordt op gang gefloten om 15:00 uur.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)