VC Herentals – Verbr. Balen 0 – 0

Ploegfoto 2021 10 17

VC Herentals vindt geen openingen tegen hekkensluiter.

Na de eerste overwinning van 2022, vorige week tegen Arendonk, moest zondag het laatst geklasseerde Balen voor de bijl. Winst leverde immers voor roodwit terug aansluiting in het peloton en quasi zekerheid voor een verlengd verblijf in tweede provinciale. Maar een inspiratieloos Herentals vond geen openingen in de Balense defensie, met als resultaat een troosteloos en doelloos gelijkspel.

Geen Dams, Dillen en Daems bij de thuisploeg. Allen geblesseerd. Een zonovergoten Sint Janneke kon de thuisploeg niet inspireren om er meteen in te vliegen. Beide ploegen wachtten af. Er liep bij de passing, of bij individuele acties altijd wel iets fout met veel balverlies tot gevolg. Er waren al bijna 15 minuten verstreken wanneer de thuisploeg een eerste echte actie in mekaar bokste. Maar de aanval werd afgefloten wegens buitenspel. Even later dreigde Balen een eerste keer maar een afstandsschot ging ver naast. Toch leek VC veldoverwicht te claimen. Doelman Brosens kreeg geen bal te zien. Even voor het half uur moest zijn overbuur Melis wel vol aan de bak op een schot van Vanlommel. In de 34e minuut kon Brosens een ver schot simpel oprapen. Met de rust in zicht werd Mariën vrijgespeeld maar ook hij trapte ver over.

De tweede helft bracht niet veel beterschap. Herentals wou wel maar was niet secuur genoeg in de opbouw. Balen, met veel volk achter de bal, loerde op die ene kans. Al in de 65e minuut kon Voorspoels zich doorzetten maar zijn poging belandde in de armen van Melis. Met nog een kwartier te gaan leek Balen die ene kans te gaan krijgen, maar een schot van op zo’n 25 meter ging ver over en naast, in de geest van de wedstrijd. In het laatste kwartier ging VC dan toch duidelijker postvatten op de Balense helft en kende zijn betere momenten. In de 80e minuut haalde  Claessens de achterlijn, bereikte Obbels maar die besloot nog op Melis. In de laatste minuut kreeg rood-wit nog een vrije trap  op een interessante plaats. Convalle kreeg zijn  hoofd tegen de bal, die buiten kaprioleerde. Meteen het einde van een toch wel teleurstellende match.

Herentals springt naar plaats 10 op enkele punten van de middenmoot. Ook voor doelman Brosens een nieuw gegeven: voor het eerst deze competitie weet hij 2 clean sheets op rij te behalen. VC krijgt, volgende zondag, met de uitwedstrijd in Weelde, de nummer 2 uit de rangschikking voor de kiezen. Een ploeg die op Sint Janneke indruk naliet. Een week later ontvangt rood-wit de leiders uit Herselt. Beide matchen starten om 15:00 uur.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)