VC Herentals – Rochus Deurne 1 – 1

VC geraakt niet voorbij Rochus Deurne.

VC Herentals thuis of op verplaatsing : het is een hemel van verschil, de cijfers liegen er niet om : verliespunten uit : 13, thuis met nog een wedstrijd minder : 22. Menig analist zou zich kunnen verdiepen in dit fenomeen, maar verklaringen vinden is een ander verhaal. Zondag was het niet anders. VC acteerde te stroef om een matig Rochus Deurne opzij te zetten.

Vooraf werd Kevin Spiessens voor zijn 100e wedstrijd in de bloemetjes gezet. En VC begon niet onaardig aan de wedstrijd. Reeds in de beginfase werd  Convalle teruggefloten wegens een vermeende fout, vooraleer hij ging scoren. Even later eindigde een kopbal van Spiessens in het zijnet. Het gaf aanvankelijk de aanvallende intenties van de thuisploeg aan. Ook Bellens haalde uit maar zijn schot werd in extremis afgeblokt. Rochus Deurne voetbalde goed mee, een volley van Diensi ging over. Na 20e minuten belandde een voorzet van Bellens op het hoofd van Vlaeymans, de bal ging tegen de kruising. Roodwit hield de bezoekers nu ver van het eigen doel en zocht geduldig naar openingen. Na een half uur eindigde een volley van De Swert tegen een verdediger. Even voor de pauze ging Thomassen aan de haal, legde breed op Bruyninckx, maar Stef kreeg de bal niet onder controle en weg was de wenkende kans. Er werd gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of Pals ontsnapte, randje buitenspel, aan de aandacht van de Herentalse defensie, liep voorbij Vervoort en tikte binnnen. 0-1 Hier had roodwit geen rekening mee gehouden en moest nu vol aan de bak. Maar VC leek even het noorden kwijt want onmiddelijk daarna moest Vervoort plat op een schot uit de tweede lijn. Geleidelijk bekwam VC van die opdoffer. Even voor het uur ging Bellens scoren. Op zijn kopbal moest De Ruysscher alles uit de kast halen om nog in hoekschop te werken. De thuisploeg moest nu wel oppassen voor een counterend Deurne. Rond het uur kreeg Diensi voor een fout en ditto protest tweemaal geel en mocht gaan douchen. VC ging nu voluit aanvallen. Maar die verliepen meestal slordig en VC moest daarbij nog opboksen tegen een vertimmerde verdediging. Toch kreeg het voldoende kansen om het pleit alsnog in zijj voordeel te beslechten. Minuut 66 ; een kopbal van De Swert was niet goed genoeg gericht. Minuut 76 : een voorzet van De Ridder viel bijna achter de De Ruysscher in doel. De klok tikte in het nadeel van de thuisploeg. Met nog een kwartier te gaan geraakte Rochus nog eens in de buurt van Vervoort maar tot meer kwam het niet. Met nog 10 minuten te gaan telden we 9 roodhemden in het Rochus-doelgebied. In de 82e minuut was het dan toch zover. Op hoekschop viel de bal voor de voeten van Spiessens en de jubilaris knalde met links in de kruising. 1-1. VC wou nu meer en greep Rochus bij de keel. Minuut 83 : schot Van Eynden, over. Minuut 85 zwaar schot Van Gestel : op verdediger. Minuut 86: De Ridder haalt de achterlijn maar vond geen afwerker. Minuut 90 : voorzet Vlaeymans tegen de dektal. Minuut 92 : schot Spiessens, net naast. Minuut 93 : zwaar schot Van Eynden, nog net in hoekschop gewerkt. De laatste mogelijkheid kwam ook nog  van Van Eynden, maar zijn schot eindigde in de handen van De Ruysscher. Meteen het laatste wapenfeit.

VC Herentals verliet ontgoocheld het terrein. Iedereen besefte dat, bij winst, het kampioenschap terug open lag. Maar in de resterende 4 wedstrijden 12 op 12 halen, wat de titel had opgeleverd, bleek geen evidentie. Maar het kan nog. Vooraleer er verder gerekend moet worden over titelkansen en periodekampioenschappen moet Herentals zondag terug de wei in. De 2 weken geleden uitgestelde wedstrijd tegen Berlaar Heikant staat dan geprogrammeerd. Wil VC nog een rol van betekenis spelen dan kan er best gewonnen worden. Witgoor deed de beste zaak en lijkt over de beste papieren te beschikken om in de laatste 2 wedstrijden de titel naar zicht toe te trekken. De allerlaatste wedstrijd, op 14 april, zou dan wel eens heel belangrijk kunnen worden. Dan staat VC Herentals – Witgoor nog op de kalender.