VC Herentals – RFC Zwaneven 1 – 4

Zwaneven maatje te groot voor VC Herentals.

Vorige week zette rood-wit zijn voet naast die van de leider. Maar tegen de nummer 2 in het klassement kon het enkel sporadisch een vuist maken.

Aanvankelijk gaf roodwit wel de indruk om tegen de ploeg uit Oud-Turnhout weerwerk te kunnen bieden. De bezoekers waren al meteen gevaarlijk : op voorzet van tegen de achterlijn kon een voorspeler net niet bij de bal. Het was het bezoekende concept waar de thuisploeg rekening mee moest houden. Een schot van Vanlommel werd afgeblokt en even later werd Sas afgevlagd wegens buitenspel. VC wou wel maar de Zwaneven-defensie was grotendeels baas. Een schot van Sas verdween nog ver over het bezoekende doel.  Maar in de 27e minuut haalde Tuytelaers de achterlijn, vond De Backer en die gaf Brosens geen kans. 0-1. VC werd oordeelkundig opgevangen, een aantal schoten van ver kenden niet de juiste richting. Even voor de rust zagen we een kopie van het eerste doelpunt en weer was het De Backer die voor de 0-2 zorgde.

Roodwit ging, na de pauze, onmiddellijk op zoek naar de aansluitingstreffer maar geraakte met moeite in het aanvallende compartiment. Een kopbal van Ziedins kende niet de juiste richting. Het zware veld begon zijn tol te eisen. Even na het uur kreeg een VC-verdediger de bal niet ontzet. Ilegems nam het geschenk in dank aan. 0-3 even later werd het ei-zo-na 0-4 maar de bal ging nipt naast. In de 72e minuut was het dan toch zover. Weer werd de achterlijn gehaald. Nu was het Van Tongerloo die Brosens het nakijken gaf. 0-4. Enkele minuten later vond Ziedins Derkinderen en die zorgde uit de draaiing voor de 1-4. VC wou meer maar kreeg de combinaties nog met moeite op het veld gelegd. Het tegendoelpunt was niet meer dan een eerredder. Het was daarentegen  Brosens nog die een vreemde voorzet uit zijn doel moest ranselen.

Het was op voorhand geweten dat dit Zwaneven een moeilijke klus zou worden maar VC tekende vandaag niet present. Volgende week moet roodwit naar Poppel, voor wat de verste verplaatsing heet en waar het ooit heroïsche duels uitvocht. De wedstrijd begint zaterdag om 19:30 u.

Klik hier voor foto’s (Ilse Bax)

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)