VC Herentals – RFC Zwaneven 1 – 2

Ploegfoto 2021 10 17

Vc Herentals in de toegevoegde tijd onderuit tegen Zwaneven.

Vc kon met Dams, Wouters, Dillen en Vanlommel. Een hele rij spelers recupereren. Een billijk gelijkspel leek in de maak tot enkele minuten in blessuretijd de bezoekers onverhoopt met de volle pot aan de haal gingen.

In de eerste helft leken beide ploegen vrede te nemen met een gelijkspel. Veel middenveldspel en af en toe eens een prik. Tot aan minuut 10 Van Tongerloo op Brosens mocht afgaan, maar Cedric bewees dat hij de laatste weken aan een sterke periode bezig is. Daarna kabbelde de wedstrijd verder op en neer zonder veel doelgevaar. Tot de 20e minuut Vanlommel zich van zijn bewaker ontdeed maar in de zestien neerging. Ref. Colebunders zag er geen graten in. Van Tongerloo probeerde het dan van op afstand maar besloot een paar meter naast. Even later moest Mariën de Herentalse ziekenboeg weer vergroten. Nog wat later zette Andries Jonckers aan het werk. Ook een schot van Convalle stuiterde in de handen van de Zwanevense portier. Met de rust in zicht kon Obbels net niet bij een Herentalse voorzet. Eén grote kans voor de bezoekers, een aantal halve voor de thuisploeg. Iedereen leek vrede te vinden bij het gelijkspel halfweg.

De tweede helft bracht meer animo. Want al onmiddellijk liep Maghiar de achterlijn af en vond Ilegems die Brosens in de korte hoek verschalkte. Vc even van slag maar na de volgende fase hingen de bordjes weer in evenwicht. Vilvarajah, nog zo n talentrijk vc-jeugdproduct, vond Vanlommel. Dries bediende de aanstormende Dillen en die rondde beheerst af. 1-1  Vc ging nu in meer geloven want onmiddellijk kreeg Vanlommel de bal toegespeeld in de rug van de Zwaneven-verdediging. Jonckers moest met de voet redding brengen. Even later ging Bellens, na hoekschop, tegen de vlakte. Weer zag de ref er geen graten in. In de 65e minuut rolde Vanlommel de linkerkant op en zette voor buiten het bereik van Jonckers maar weer kwam Obbels centimeters te kort om de bal  in doel te deviëren.  Amper één minuut later kwam dezelfde acteur weer een teendikte te kort om Vc op voorsprong te brengen. In de 77e minuut ontsnapte Vc aan de achterstand. Brosens bracht in eerste instantie redding op een ver schot, de herneming spatte uit elkaar op de paal. Aan de overzijde kopte Bellens een hoekschop in de handen van Jonckers. En dan, iedereen had zich al neergelegd bij het gelijkspel, enkele minuten in de toegevoegde tijd mocht Zwaneven nog een hoekschop nemen en die belandde buiten het bereik van Brosens in doel. 1-2 Ongeloof alom. Ook de bezoekers hadden dit, aan hun reactie te zien, niet meer verwacht. Vc probeerde nog wel maar tevergeefs en moest ontgoocheld het veld verlaten. Of…Als dame fortuna niet mee wil werken.

De ontgoocheling was logischerwijze enorm. Begrijpelijk na dit slot. Wuustwezel won het degradatieduel tegen Balen en heeft zo 3 punten ingelopen op rood-wit. Maar het moet er nog 7 overbruggen om de herentalsenaren het vuur aan de schenen te leggen. Volgende week trekt Vc naar Merksplas waartegen thuis een gelijkspel werd behaald. Aftrap om 15 uur.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)