VC Herentals – RC Mechelen 0 – 3

Moedig VC onderuit tegen RC Mechelen.

Zondag keek roodwit Racing Mechelen in de ogen. De uitslag leek op een droge  0-3. Maar dat resultaat staat zeker niet in verhouding tot het spelbeeld. Anderszijds werd eens te meer duidelijk waar het schoentje bij VC Herentals momenteel knelt en da’s de afwerking.

Een aanzienlijk meegereisde Mechelse aanhang zorgde van voor de wedstrijd al voor gezangen en een gemoedelijk sfeertje. In  het openingskwart hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Maar dat deden ze in feite de ganse wedstrijd. Alleen tellen in voetbal enkel de gemaakte doelpunten. En daar waren de bezoekers veel sterker in. Nochtans tekende VC voor het eerste gevaar. Frans verkeer zich op ene verre voorzet, Vlaeymans dropte de bal over de Mechelse portier maar een roodwitte aanvaller werd teruggefloten wegens buitenspel. We gingen al richting het kwartier wanneer een eerste keer de bezoekers de neus aan het venster staken maar een schot ging enkele meters naast. De wedstrijd bleef heen en weer kabbelen met een Racing dat steeds veel volk voor de bal hield. In de 20e minuut leverde dat een kopbal op, die over ging. Even later kon Brosens een schot simpel oprapen. Net voor het half uur werd alweer een herentalse aanval met mogelijkheden terecht afgevlagd wegens buitenspel. Meteen aan de overzijde werd een bezoekende kans hoog over geschoten. En  dan : minuut 36. Szalega staat plots moederziel alleen op de rand van de kleine rechthoek tegenover doelman Frans. Leon trapte de 1-0 tegen de paal. De bal werd ontzet, kwam bij Kerkhofs en die mocht, randje buitenspel, van schuin naar doel gaan en Brosens verschalken. In plaats van 1-0 stond er 0-1 op het scorebord. Meteen de ruststand, zo dacht iedereen, behalve dan Mechelaar Weidisch. De klok stond al even stil op 45:00 wanneer hij de bal toegespeeld kreeg, zich voorbij 4 rode verdedigers slalomde en Brosens geen kans gaf. 0-2  VC verdiende die dubbele achterstand halfweg wel niet, maar hij stond wel op het bord.

Na de rust een heel ander spelbeeld. VC bonkte tevergeefs op een groene muur en Racing kon naar hartelust counteren. Dat leverde een paar kansen op maar Brosens speelde een puike partij. Rond het uur kon Szalega net niet met het hoofd bij een voorzet.  5 minuten later trapte de pas ingevallen Ziedins in de handen van Frans. In de 70e minuut waaide een scherpe bezoekende voorzet naast. In de 73e minuut werd een zeldzame fout in de herentalse defensie cash betaald. Een veel te korte terugspeelbal werd door Doncos onderschept en het stond 0-3. Een paar minuten later moest Cedric weer aan de bak om meer averij te voorkomen. Aan de overkant  mocht een alweer sterke Convalle alleen op Frans afgaan. Zijn lob ging over de bezoekende doelman maar ook over de Mechelse kooi. Een eerredder werd ook VC niet gegund. De laatste actie was nog een redding van Brosens maar die zag er meer spectaculair uit dan ze was. En RC Mechelen behaalde zijn eerste clean sheet.

Het enige verschil vandaag waren de doelpunten en dat zag ook Mechelen-trainer De Herdt, die ridderlijk toegaf  dat Herentals ver onder zijn niveau geklasseerd staat. Belangrijk is dat de rust bewaard wordt om meteen de volgende opdracht aan te vatten. En wel op het veld van Zoersel, dat vorig jaar nog de eindronde speelde maar dit jaar ook al geen droomstart kende. Aftrap om 15:00 u.