VC Herentals – KSV Schriek 1 – 1

VC speelt gelijk tegen Schriek.

VC Herentals wou ook tegen Schriek de 3 punten thuis houden om op te klimmen naar plaats 6, maar het draaide even anders uit. De thuisploeg beet zowat de tanden stuk op een gesloten verdediging. Wanneer VC dan toch scoorde leek de overwinning binnen, maar moest op het einde nog een ongelukkig doelpunt incasseren. Roodwit moest vrede nemen met een gelijkspel.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Vanaf de aftrap had VC balbezit, speelde continu op de helft van Schriek maar kwam in het aanvangshalfuur nauwelijks aan kansen. Nochtans speelde de thuisploeg de bal goed rond en zocht geduldig naar openingen. Ondertussen werd het terrein zowat omgeploegd. Den Erwin zal er zijn werk mee hebben. Pas in het slot van de eerste helft geraakte de thuisploeg dan toch aan kansen. In minuut 36 stak De Ridder mooi door naarThomassen maar die besloot op doelman Verelst. In de daaropvolgende actie kwam Schriek goed weg. De bal bleef in de kleine rechthoek hangen, waar geen enkele roodwitte aanvaller zijn voet tegen kreeg. Een bezoekende verdediger kon ontzetten. De bal belande bij Van de Kerkhof maar die schoot een metertje naast de Schriekse kooi. Net voor de pauze kwam Schriek een eerste keer in de buurt van Vervoort maar Simon ging goed plat.

Aanvankelijk kregen we in de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar Schriek ging toch met meer aanvallende intenties voetballen. Eerst ging  een poging van De Swert over. Wat later, aan de overzijde, waaide een voorzet, aan iedereen voorbij. Even voor het uur kreeg Bruyninckx de bal, maar lepelde die over doel.  Enkele minuten later vertrok een verre voorzet van de voet van Thomassen. Voorspoels was eerder bij de bal dan Verelst en kopte de 1-0 tegen de touwen. Iedereen verwachte nu voor de thuisploeg een rustig matcheinde maar Schriek gaf zich niet zomaar gewonnen. De thuisdefensie kon aanvankelijk alle aanvallen onschadelijk maken. Tot in minuuut 86 De Keyser de bal centraal kreeg toegespeeld, kapte zich tot tweemaal toe vrij en schoot dan naar doel. Een thuisverdediger raakte de bal nog en die carpioleerde, ongelukkig voor roodwit, buiten het bereik van Vervoort in doel. 1-1 de bal binnen. Wat de thuisploeg nog vermocht, de overwinning was weg.

In de ranschikking verandert er voor niet veel voor VC: het springt over Heikant maar moet nu Berg en Dal laten voorgaan zodat plaats 7 gehandhaafd blijft.

Wel lijkt de wenkende tweede periode verder weg dan ooit. Bij winst voerde VC die periode aan. Da’s nu voor Kontich weggelegd. VC staat op plaats 2 met 2 punten minder maar moet Witgoor, Oppuurs en Zoersel naast zich dulden. Het zal er nog om spannen de volgende twee speeldagen. Volgende weekend staat er voor VC de altijd moeilijke verplaatsing naar de Kempen op het programma. Aftrap zaterdagavond om 19:30 u.