VC Herentals – KSK Weelde 1 – 4

VC start met valse noot tegen Weelde.

Coronacrisis, de voetbalbond, daardoor compleet verrast, die niet wist van welke hout pijlen maken en VC Herentals diende plots in tweede provinciale aan te treden. Na een eerder belabberde voorbereiding kon VC, met wat zowat de typeploeg moet zijn, aantreden tegen SK Weelde, een ploeg die zich vorig seizoen nipt wist te handhaven. Maar VC startte met een valse noot en verloor de partij met 1 – 4.

Het eerst kwart was duidelijk voor roodwit. Na 5 minuten kon Janssens aanleggen maar zijn schot ging ver over. Enkele ogenblikken later werd Convalle voor Doelman Hoskens afgezonderd, maar Gianni kreeg de bal niet voorbij de Weeldense doelman. VC hield de tegenstander ver van het eigen doel en zocht geduldig naar openingen. Rond het kwartier kreeg roodwit, bij deze zomerse zondag,  een eerste koude douche te verwerken. Segers werd in de rug van de herentalse defensie aangespeeld, vond geen afspeelpunt en trapte dan zelf maar, naast een grabbelende Brosens, de bezoekers op voorsprong. 0-1. VC even aangeslagen, en het werd nog erger want nog geen 5 minuten later kopte Bellens een lange bal te kort terug op zijn doelman. Koeks gaf Brosens geen kans en er stond zowaar 0-2 op het scorebord. Ongeloof bij alles wat roodwit was. VC moest nu wel vol aan de bak. Luttele minuten later trapte Hoefnagels een voorzet. Voorspoels kwam centimeters te kort om de marge te verkleinen. Even voor het half uur ging Ziedins op wandel, zijn schot belandde in het zijnet. Hoefnagels  moest geblesseerd vervangen worden. Herentals bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. Fofana ontzette een hoge bal in de voeten van Ziedins, maar weer trapte Ilyano in het zijnet. Aan de overzijde kneep Segers, nu vanop rechts, naar binnen en trapte de bal tegen de kruising. Het had zomaar 0-3 kunnen staan. Met de rust in zicht kreeg Voorspoels de bal tot bij Vanlommel maar Dries kreeg de bal ook al niet voorbij de Weelde-doelman. In de herneming mistte een kopbal van Voorspoels de juiste richting. Aan de overzijde waaide een schot van Segers ver naast. De laatste mogelijkheid voor de pauze was roodwit getekend. Maar Vanlommel trof ook al het zijnet.

Het moest dan maar in de tweede helft gebeuren. Aanvankelijk hield Weelde achterin alles gesloten maar gaandeweg voerde VC de druk op. Even voor het uur werd Convalle aangespeeld en mocht alleen op Hoskens afgaan. Maar Gianni werd onder verdachte omstandigheden tegen de grond gewerkt. Bij de volgende fase ging de bal duidelijk tegen een Weeldense hand maar scheidsrechter Engelen zag ook hier geen strafschop in. Aan de overzijde moest Brosens tot tweemaal toe zijn ploeg behoeden voor de doodssteek. Het lukte even later dan toch voor VC. Een voorzet van Michiels bereikte Vanlommel en die gaf Hoskens geen kans. En VC terug in de match. Maar de hoop was van korte duur want Byns kreeg alle tijd om de 1-3 droog, buiten het bereik van Brosens te trappen. En nog was de wedstrijd niet gespeeld want met nog zo’n 10 minuten te gaan, mocht Ziedins op Hoskens afgaan. Maar weer kelderde de Weeldense portier een herentalse terugkeer. De wedstrijd stond nu bol van de kansen. Eerst mistte een blauwe aanvaller voor open doel en Voorspoels kreeg een kopbal niet gekadreerd. In het absolute slot ging een bezoeker graag over het uitgestoken been van Janssens en nu kon Engelen niet anders dan de bal op de stip leggen. Janssens kreeg daarbij nog zijn tweede geel en mocht gaan douchen. Wat daarna volgde had niets meer met voetbal te maken. De fase kreeg een erg groot Filip Geubels-gehalte met het scheidsrechterlijk trio in de hoofdrol. Segers trapte de elfmeter naast maar de lijnrechter aan de overzijde stond naarstig met zijn vlag te zwaaien. “Rode” Janssens zou het veld nog niet verlaten hebben en Segers moest zijn ding opnieuw doen. Waarom liet Engelen dan, in godesnaam, de elfmeter überhaupt trappen. Enfin, Segers eiste nu alle aandacht op want hij tikte bewust de bal simpel tot bij Brosens en kreeg daarbij applaus van alles en iedereen op Sint Janneke. Ref Engelen kon zich blijkbaar niet verzoenen met de aandacht die de Weeldense aanvaller naar zich toe trok en liet de penalty, tot ieders ongeloof, nog eens hernemen. Engelen moet Segers ingefluisterd hebben waar en hoe hij de bal  wel moest trappen. En 1-4 was meteen de eindstand.

VC start de competitie dus met een valse noot. Kansen waren er genoeg, ze moeten alleen afgemaakt worden. En Weelde kon er te gemakkelijk 4, de laatste buiten beschouwing genomen, in het mandje van Brosens leggen. Trainer Braeckmans kennende, zal er deze week een hartig woordje gepraat worden. Want volgend zondag staat er een eerste echte test geprogrammeerd. VC trekt dan immers naar Vlimmeren, waar het in het verleden meerdere moeilijke wedstrijden betwistte. Janssens is almeteen geschorst. En hopelijk geraakt Hoefnagels speelklaar. Aanvang om 15:00 u.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)