VC Herentals – KSK Weelde 0 – 3

© Event Photography Peter

Weelde maatje te groot voor matig Herentals.

Bij de thuisploeg wisten ze dat het zondag tegen Weelde geen wandeling in het park zou worden. Vorig seizoen liep VC er zijn zwaarste nederlaag op. De bezoekers uit Weelde deelden immers de leidersplaats en brachten verzorgd en snel voetbal. Zondag was het niet anders.

Somers had studieverplichtingen, Wouters geraakte niet speelklaar evenals Daems. Maar Laenen verscheen aan de aftrap. Vanaf minuut 1 probeerde de bezoekers uit het noorden van de provincie er een verschroeiend tempo in te leggen. Almeteen resulteerde dat in een schot dat een meter naast de kooi van Brosens buiten ging. Even later moest Brosens Moonen van een vroege treffer houden. In de volgende minuut was het de beurt aan de rijzige Kivaka, maar ook hij kende geen succes. Na een kwartier ging de aanvalsstorm dan wat liggen. VC probeerde voetballend in de buurt van Hoskens te komen maar toen viel het doelpunt toch aan de overzijde. Dom balverlies in het middenveld gaf Boelen een vrijgeleide naar Brosens. De Weeldenaar leek te ver uit te wijken maar besloot dan van schuin toch in doel. 0-1 De thuisploeg probeerde de achterstand weg te werken en was een paar keer bijna gevaarlijk. Rond het half uur noteerden we een schotje van Ziedins. Aan de overzijde ging een poging over. In de 36e minuut kreeg roodwit de bal niet weg en Boelen zag zijn schot afwijken en over Brosens in doel tuimelen. 0-2 en Herentals vroegtijdig uitgeteld, zo leek het. Op een vrije trap, van net buiten de rechthoek  moest Brosens zich weer onderscheiden. De laatste 2 mogelijkheden waren dan weer roodgekleurd. Eerst kon Dillen net niet profiteren van een mistasten in de Weelde defensie. Een paar minuten later, na een mooie thuisaanval, moest Hoskens Laenen van de aansluitingstreffer houden.

De bezoekers wilden de wedstrijd met een derde treffer snel doodmaken. Een schot van Moonen vloog hoog over. Maar gaandeweg zette VC zijn voet naast de blauwhemden en was zeker in het vierde kwart de gevaarlijkste ploeg. Een voorzet van Mariën bereikte Dillen. Zijn volley werd door Hoskens in hoekschop geduwd. Een minuutje later was de thuisploeg daar weer, maar een voorzet-schot rolde nipt aan de tweede paal voorbij. VC ging in zijn kansen geloven. Op een kopbal van Laenen moest Hoskens vol aan de bak. Toch moest de rode defensie attent zijn want Brosens moest een poging van Byns pareren. VC probeerde wel maar in de zone van de waarheid liep er steeds wat mis. Rond het uur kreeg Laenen de bal maar kon niet afdrukken. Het werd nu een dubbeltje op zijn kant want een Weelde-aanval eindigde met een plaatsbal over en naast. En dan, minuut 67 waar nog lang over gaat gesproken worden. Op een hoge voorzet kopte een bezoekende verdediger half naast de bal maar beroerde daarbij het leer duidelijk met de hand. De “boosdoener” gaf dat na de wedstrijd ridderlijk ook toe. De ref. kon die bewuste fase misschien niet goed gezien hebben, de lijnrechter moet wel de vreemde curve na de kopbal opgemerkt hebben.

Enfin geen VAR op VC en dus ook geen penalty. Het werd nog erger want in plaats van een strafschop, mocht Koeks op Brosens afgaan en weer van schuin verschalkte hij de herentalse goalie een derde maal. En nu was de match wel gespeeld. Naar het einde toe waaide een schot van Dillen nog ver weg en in het absolute slot moest Brosens zijn ploeg nog van een zwaardere nederlaag behouden.

We hoorden achteraf iemand zeggen dat VC in zo’n wedstrijd 1. Over een volledig fitte kern moet kunnen beschikken. 2. Dat tikkeltje geluk moet hebben om in zulke wedstrijden resultaat te halen. De wil was nochtans wel aanwezig. Roodwit behoudt zijn plaats in het klassement en moet zondag naar Sint Job. Aftrap om 14:30 u.