VC Herentals – KSK Branddonk 1 – 2

VC verliest thuis van Branddonk, tweede periode is voor Zoersel.

Zaterdag zette Zoersel Kontich opzij, waardoor er nog 2 gegadigden waren om de tweede periode binnen te rijven. VC Herentals moest gewoon winnen om zich tot periodekampioen te kronen.  Het zou, na 7 wedstrijden zonder nederlaag,  wel loslopen, maar uit het verleden is gebleken dat tegenstander Branddonk steeds een taaie tegenstander is. VC moest het onderspit delven en zag zo de periodetitel aan zich voorbij vliegen.

VC wou zijn intenties onmiddelijk duidelijk maken want al in de aanvangsminuut bereikte een voorzet van Thomassen Bruyninckx net niet. Het merendeel van de eerste 45 minuten speelde zich op de Branddonkse helft af. Al kregen de bezoekers de beste mogelijkheden. Rond het kwartier verkeek een herentalse verdediger zich op een, door de wind bespeelde, voorzet.  Pauwels trapte binnen. 0-1. 5 minuten later, op een VC hoekschop volgende een messcherpe counter en een Retienaar verscheen alleen voor Vervoort. Simon voorkwam de 0-2. Even na half uur hing VC dan toch al half in de touwen want weer rolde een bezoeker te gemakkelijk de rechterflank op. Zijn  voorzet werd overgenomen en 0-2. Voorafgaande aan deze fase werd Spiessens neergetrokken maar er was bij de scheids geen lievemoederen aan. Wou Herentals er nog iets van maken moest het naar voor en dat deed het ook. Enkele minuten voor de rust moest Veraghtert een schot van Convalle wegduwen, in de herneming trof Bruyninckx de paal, maar op de derde poging van Voorspoels was de Branddonkse doelman dan toch geklopt. 1-2. VC rook de gelijkmaker en net voor rust kwam die er bijna maar de kopbal van Voorspoels ging aan de verkeerde kant van  de paal buiten.

In de tweede helft pakte Branddonk uit met een dubbele afweergordel en ging het onder leiding van een bedrijvige Ndagano naar hartelust counteren. Eerst kopte Pauwels naast, wat later moest Vervoort zijn kunnen tonen op een poging van Ndagano. Rond het uur vergaten de bezoekers tot tweemaal toe VC de doodssteek te geven. Eerst pakte Vervoort een venijnig schot. Wat later werd een vrije bezoeker niet aangespeeld. VC beukte op de Branddonkverdediging maar geraakte er nooit doorheen. Als dat dan toch al eens gebeurde was Veraghtert baas over de situatie. Halfweg die tweede periode viseerde een Branddonkenaar, op vrijschop, de kruising. Met nog 10 minuten op de klok ging Ndagano nog eens op wandel, werd in het strafschopgebied van de sokken gelopen. Alleen de ref zag er geen elfmeter in. In de laatste 10 minuten moest Vervoort nog 2 saves uit zijn lijf toveren om Herentals in de match te houden. Maar VC, van zijn kant, was vandaag niet bij machte om de Branddonkse verdediging uit verband te spelen. Daar was het te onzorgvuldig, te inspiratieloos voor. In blessuretijd moest VC de kelk helemaal ledigen want De Ridder keek nog tegen een tweede gele kaart aan en moet volgende week langs de kant toekijken.

VC was dichtbij de tweede periode maar kon vandaag nooit aanstalte maken op de overwinning. Roodwit moet zich nu maar gaan concentreren op de vooropgestelde plaats 5.En die ligt nog steeds binnen handbereik. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op het veld van Wuustwezel, dat in de heenronde kon kwam winnen op Sint Janneke. De grensploeg is ondertussen weggezacht naar een 13e plaats, maar won wel zijn laatste 2 duels. Omdat de voetbalwinter voorbij is starten de wedstrijden terug om 15:00 uur.