VC Herentals – KFC Wuustwezel 0 – 2

Ongeinspireerd Herentals onderuit tegen Wuustwezel.

Laten we hopen dat VC zijn minste wedstrijd van het seizoen speelde. Bij een groot aantal aanvallen liep er finaal altijd wel iets mis. Als dan nog, op cruciale momenten, dame fortuna niet mee wil werken dan wordt winnen wel heel moeilijk. Maar de reden van de nederlaag moet roodwit vooral bij zichzelf gaan zoeken.

Het begon nochtans niet slecht voor de thuisploeg want het drong Wuustwezel tot ver op de eigen helft maar geraakte voorlopig niet tot bij doelman Van Bael. Na een kwartier kwamen er wel mogelijkheden. Eerst was een kopbal van Voorspoels niet krachtig genoeg om Van Bael in verlegenheid te brengen. Wat later kende een schot van De Swert niet de juiste richting. Een schot van Bruyninckx, na een mooie combinatie, werd nog in extremis afgeblokt. Ook een schot van Thomassen werd door Van Bael in hoekschop geduwd. Er hing een thuisdoelpunt in de lucht maar het viel niet. Even voor het half uur kwamen de bezoekers een eerste keer in de buurt van Vervoort en ’t was meteen raak: na lokaal balverlies werd Binnenmans op rechts aangespeeld en bracht de bal  voor doel waar Jansen Vervoort geen kans liet en simpel kon afmaken. 0 – 1. VC moest wat bekomen van deze opdoffer, maar het begon zenuwachtiger te acteren. Vele passes kwamen niet aan of verkeerde beslissingen werden genomen.  Met de rust in zicht verscheen Binnenmans alleen voor doel. Gelukkig voor de thuisploeg miste hij de wenkende kans of VC had bij de pauze al 0-2 in het krijt gestaan. En nog was het niet gedaan want een herentalse verdediger moest een bezoekend schot afblokken. De rust werd bereikt met een 0-1 stand.

Er was dus werk aan de roodwitte winkel in de tweede helft. Hoe de thuisploeg ook zwoegde, de ene na andere aanval werd ofwel simpel teniet gedaan door de gele verdedigers ofwel werden voorzetten getrapt die Van Bael niet konden verontrusten. Op één van die voorzetten ging Voorspoels toch wel onder verdachte omstandigheden tegen de grond.  Maar de thuisaanvallen waren te stereotyp om de bezoekende defensie uit verband te krijgen. Logischerwijs ging Wuustwezel achteruit om zo op de tegenaanval te kunnen spelen. In de 66e minuut was het zover. Na een lange bal verscheen Jongenelis voor Vervoort en ook tegen dit geplaatst schot had Simon geen verhaal. 0-2 VC moest nu wel vol aan de bak maar zoals eerder al gezegd liep er telkens wel iets fout. In de laatste 10 minuten ging VC dan toch nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Eerst kopte Voorspoels over, wat later ging VC dan toch scoren maar Bruyninckx kopte op de paal. Het bleef oppassen geblazen voor de bezoekende uitvalllen, maar die werden schaarser. Met het einde in zicht was er dan toch nog een herentalse aanval, die naam waardig: Van Bael kon een schot niet klemmen, de bal bleef tergend lang op een meter van het doel liggen. Uiteindelijk werd die ook voor de neus van Peeters ontzet. Scheidsrecher Vissers maakte meteen daarna een einde aan de wedstrijd.

VC had zich vandaag, bij winst, op een mooie 3e plaats kunnen voetballen. Niet dus. We vinden roodwit terug op plaats 11 aan het einde van het peloton. Maar er komen voor de Herentalse formatie moeilijke weken aan. Het speelt de volgende 5 weken tegen de top 4, te beginnen volgende zondag bij Oppuurs, die zich, na een ietwat aarzelende start, op plaats 2 gevoetbald hebben en die thuis zonder verliespunten genoteerd staan. Aan Herentals om dat van de tabellen te voetballen. De scheidsrechter zou er om 15:00 u. aan moeten beginnen.