VC Herentals – KFC Punt-Larum 1 – 1

© Event Photography Peter

VC Herentals scoort tegen Punt-Larum nu zelf in toegevoegde tijd.

Enkele weken geleden, in Kalmthout en thuis tegen Wuustwezel, moest VC in het absolute einde een schijnbare zekere overwinning nog uit handen geven. Zondag lukte roodwit in de toegevoegde tijd de gelijkmaker, in een tumultueus slot.

Herentals begon zwak aan de match, blijkbaar inspiratieloos en met veel foute passes. Het kon de bezoekers niet deren en in de 5e minuut was er al een eerste verwittiging met een gekraakt schot van Custers. De Gelenaren bleven de betere ploeg. In de 11e minuut liep Verbeeck zijn belager voorbij, vond Dausy en die deponeerde de bal buiten bereik van Brosens in doel. De thuisploeg had niet meteen een antwoord op het vlotte spel van Punt-Larum en zag dan ook nog Daems geblesseerd uitvallen. Tot even voorbij het half uur Vanlommel plots op doelman Van Hoof mocht afgaan. Dries scoorde, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Het zal nipt geweest zijn, maar naar ons gevoel wel correct. Het zette de thuisploeg aan tot beter voetbal. Maar de bezoekers bleven controle behouden. Met de rust in zicht geraakte Hoefnagels door de Geelse achterlijn, omspeelde Van Hoof, moest te ver uitwijken en besloot naast. Dit had de gelijkmaker kunnen zijn. Meteen daarop moest Brosens aan het werk, duwde de bal in de voeten van Lemmens die op de paal knalde. Dit had de dubbele bezoekende voorsprong kunnen zijn. En nog was de eerste helft niet gelopen want Punt-Larum versierde nog een hoekschop, die werd binnen gekopt, maar de ref had een duwfout gezien. VC kon met het kleinste verschil gaan rusten en mocht daar eigenlijk blij mee zijn.

Er moet wel wat gebeurd of gezegd zijn in de kleedkamer van roodwit want VC kwam met een andere mentaliteit op het veld. Het hield nu het spel ver weg van Brosens. In de 54e minuut werden tot tweemaal toe pogingen van de thuisploeg afgeblokt. Aan de overzijde eindigde een poging ver naast. Halfweg claimden de bezoekers een strafschop, maar de ref wuifde alle protest weg. VC bleef de wedstrijd domineren maar geraakte moeilijk in de zone van de waarheid. Met nog een kwartier te gaan ontdeed Claes zich van zijn  tegenstander, maar die werkte Mats tegen de grond. Voldoende voor een rode kaart, vond de scheids. Een zware sanctie. Nog éénmaal moest de thuisploeg attent zijn wanneer een bezoeker op Brosens af wou gaan. VC ging nu bijna in het Geelse strafschopgebied parkeren maar kon Van Hoof maar moeilijk belagen. In blessuretijd gebeurde het dan toch nog. Een halve thuisploeg verscheen in het Geelse strafschopgebied, de bal kwam bij Hoefnagels en die gaf Van Hoof in extremis het nakijken. Meteen het einde van een onbesliste wedstrijd met een bewogen einde waarin Larum-trainer Nuyts ook nog rood kreeg.

Door de, toch wel verrassende, overwinningen van Arendonk en Wuustwezel moet VC 2 plaatsen inleveren, terwijl het zelf al 4 weken ongeslagen is. Volgende week staat de trip naar Merksplas op het programma. De wedstrijd begint om 15:00 uur.