VC Herentals – KFC De Kempen TL 3 – 3

VC geeft in slotfase overwinning nog uit handen.

Een voetbalwedstrijd is gedaan bij het laatste fluitsignaal van de ref. Herentals leek 4 minuten eerder, bij een 3-1 stand gewonnen spel te hebben. Maar De Kempen scoorde nog 2 keer en sleepte zo nog een onverhoopt gelijkspel uit de brand.

Het eerste doelgevaar noteerden we na 6 minuten. Maar niemand kreeg een voet tegen een gemeten voorzet van De Ridder. In minuut 20 leek Spiessens te gaan scoren maar zijn poging met de borst werd nog net in hoekschop gewerkt. Uit die hoekschop kon Vlaeymans dan toch scoren. 1-0 Rond het half uur stonden plots 3 roodhemden tegen 2 Tielenaren, maar Convalle kreeg de bal, aan de rand van de 16, niet voldoende onder controle en weg was de wenkende kans. Even later ging een volley van Bruyninckx een meter naast de kooi van De Winter buiten. In de 39e minuut knutselde VC een mooie aanval ineen. Die eindigde op het hoofd van Voorspoels en roodwit leidde met 2-0. De bezoekers waren tot dan nog niet in de buurt van Vervoort geweest. De Kempen wou toch met een kleinere marge gaan rusten. In minuut 42 verscheen Laureyssen alleen voor Vervoort maar Simon redde met de voet. Even later kende een scherpe voorzet geen gevolg. VC ging met een riante voorsprong de rust in.

De bezoekers hadden wat aan hun veldbezetting geschaafd en kwamen vinniger uit de kleedkamer, met al meteen een gevaarlijke voorzet maar niemand was gevolgd. In de 50e minuut had De Kempen dame fortuna aan de zijde. Bellens zette een sliding in op Roy Van der Linden, die kreeg de bal tegen zijn been, de bal won aan snelheid en verschalkte Vervoort. 2-1. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, VC wou profiteren van de geboden ruimte. Eerst ging Thomassen alleen op De Winter af maar geraakte er niet voorbij. In minuut 55 kreeg Bruyninckx de bal, ontdeed zich van zijn tegenstrever en duwde de bal tussen 2 verdedigers naar Voorspoels en Dave zorgde terug voor een dubbele voorsprong. 3-1 Onmiddelijk daarna, aan de overzijde, ging de bal op de stip, Spiessens kreeg geel. Er zal wel iets gebeurd zijn, alleen was ons niet duidelijk wat. Maar ook de strafschop van Kenny Geudens maakte Vervoort onschadelijk. Fase 1 die de wedstrijd misschien wel in een andere plooi had kunnen leggen. Al kregen de bezoekers hierdoor een mentale tik, ze gingen toch verder op zoek naar dat tweede doelpunt. Even na het uur ging een schot van Hoefnagels over. Aan de overzijde deed De Swert hem dat na. Ook Van Eynde geraakte van dichtbij niet voorbij De Winter. In de 78e minuut fase 2 die het wedstrijdbeeld beinvloedde : VC moest noodgedwongen 2 geblesseerde spelers vervangen. Er moest bij de thuisploeg wat geschoven worden en dat kwam de organisatie zeker niet ten goede. Op een venijnige vrije trap toonde Vervoort nog eens zijn klasse. In minuut 88 ontzette hij nog eens met de voet en leek VC de buit binnen te hebben. Maar één minuut later plaatste Hoefnagels, van op  zo’n 20 meter, de bal enig mooi in de kruising. Het was nu voor VC bang wachten op het laatste fluitsignaaal. 3 minuten in de extra-tijd gebeurde dan toch nog het onverwachte. Een hoge voorzet geraakte niet weg en in de kluts bracht Roy Van der Linden de bezoekers dan toch nog  langszij. Meteen floot de ref de wedstrijd af. Ongeloof bij de thuisploeg, die toch wel heel dicht bij de overwinning was. Vreugde bij de bezoekers.

Waarschijnlijk hadden vele supporters op voorhand voor een gelijkspel getekend. Maar VC zag zo in extremis de kans wegvliegen om de leiding in het klassement te nemen. Zoersel en Branddonk deden dat niet en voeren nu, toch wel verrassend, het klassement aan. En laat die laatste ploeg nu zondag gastheer zijn voor roodwit. Aftrap aan de Groenendijk om 15:00 u.,  waar VC in het verleden menig heroïsch duel uitvocht.