VC Herentals – KFC De Kempen TL 1 – 3

VC Herentals moet het onderspit delven tegen De Kempen.

De storm Dennis raasde over Sint Janneke. Hij maakte attractief voetbal quasi onmogelijk en lange passes zijn dan al helemaal uit den boze. VC scoorde nochtans eerst, had daarna nog een dot van een kans, maar was een klein kwartier later uitgeteld.

Roodwit kwam gelukkig met een andere ingesteldheid op het veld dan in Nijlen. Van der Linden moest forfait geven wegens een gebroken teen. De acteurs dienden zich aan te passen aan de niet-alledaagse weersomstandigheden. Vele passes verdwenen dan ook richting het kanaal. Na een kwartier stak VC een eerste mooie aanval ineen, waarbij Kocak alleen voor Verheyen verscheen maar die kon nog net in hoekschop werken. Aan de overzijde trapte Vanreusel hoog over. Halfweg de eerste helft was er een heet standje voor het Kempense doel. De bal werd ontzet, kwam bij Adriaensen en die vond Voorspoels aan de tweede paal en Davy kopte binnen. 1-0. Rond het half uur was er dom balverlies in de herentalse defensie maar Hoefnagels knalde hoog over. De bezoekers, met toch wel meer klasse, trachtten steeds voetballend kansen te creëeren. Even na het half uur sneden ze door het centrum van de VC verdediging  en Vanreusel tipte over Brosens de 1-1 op het bord. 3 minuten later waren de bezoekers daar weer, Lauryssen mocht, randje buitenspel, op Brosens afgaan en Cedric moest zich een tweede keer gewonnen geven. 1-2 Even voor de pauze ging een bezoeker het herentalse strafschopgebied in en werd domweg tegen de grond gewerkt. Hoefnagels zette de penalty om. 1-3 en VC in een dikke 10 minuten uitgeteld.

Roodwit kwam uit de kleedkamers met de wil om de achterstand te verkleinen.  In de 48e minuut trapte Michiels een vrije trap naast de muur, maar Verheyen stopte het schot. Aan de overzijde verdween een schot van op zo’n 25 meter niet zo ver naast de kruising. Weer een vrije trap van Michiels dwong Verheyen weer tot een redding. De Kempen ging wat achteruit leunen, VC zette zijn been naast dat van de bezoekers maar de wind bleef vaak spelbreker. Voorzetten werden vaak aan de neus van de herentalse aanvallers voorbij geblazen. Met nog een kwartier te gaan mocht Michiels nog eens zwaar uithalen maar trapte nu ver over. Even later deed Pieter dat over en nu moest Verheyen wel vol aan de bak. VC kreeg zijn verdiende tweede doelpunt niet. Het zou de wedstrijd misschien nieuw leven hebben ingeblazen.  De laatste kans was nog voor de bezoekers maar Brosens toonde nog eens zijn klasse. De wind nam nog in kracht toe. Een reden voor de ref om een eind aan de wedstrijd te maken.

Gezien de klassering zou men van een logische bezoekerswinst kunnen  spreken. VC kan in zo’n wedstrijden zeker punten rapen ondanks het kwaliteitsverschil, maar werd op 10 minuten uitgeteld doordat er, naar onze mening, niet accuraat genoeg verdedigd werd. Aan de rangschikking wijzigt niet veel. Alleen voelt VC de adem van de andere degradatiekandidaten iets meer in de nek.  Zaterdagavond staat er In Oppuurs al een nieuwe, moeilijke opdracht klaar. Aftrap om 19:30 u.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)