VC Herentals – KFC Broechem 1 – 1

Ploegfoto 2021 10 17

VC Herentals pakt punt tegen Broechem.

Tegen ploegen uit de kelder van het klassement heeft VC het doorgaans niet makkelijk dit seizoen. Gebrek aan inspiratie, moeilijkheden om de bal bij de juiste personen te krijgen en een waslijst aan afwezigen waren de ingrediënten om er een wedstrijd van te maken om snel te vergeten. Gelukkig deelden ook de bezoekers in die malaise.

Corona had weer flink toegeslagen bij roodwit waardoor Vanlommel, Dillen, Voorspoels en Mariën voor dit duel moesten passen. Convalle en Claes waren geschorst. Voor VC bleek dat iets van het goede teveel. De wedstrijd werd aanvankelijk gekenmerkt door veel middenveldspel met veel foute passes. Het was wachten tot de 25e minuut wanneer Cardoen een Broechemse hoekschop een meter naast kopte. Het opende ietwat de debatten. Aan de overzijde kreeg Claessens het leer net niet onder controle om gevaarlijk te worden. In de 35e minuut ging Hoefnagels scoren maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Een bezoekend afstandsschot kon Brosens niet klemmen en Vercammen kon voor de bezoekers scoren, maar ook dit feestje ging niet door wegens off-side. De laatste mogelijkheid voor de rust was ook al voor de bezoekers maar Brosens redde de herentalse meubelen.

De tweede helft begon met een bezoekende kans, maar Brosens maakte ook die onschadelijk. Nog maar 5 minuten ver in de tweede helft mocht VC een hoekschop trappen. Doelman Janssens was geklopt maar een Broechemse verdediger kon op de lijn wegwerken. Het was dan weer bijna een kwartier wachten op wat een kans heet. Een achterwaartse kopbal zag Brosens over zijn kooi vliegen. Even later dook Hoefnagels in de ruimte, maar Janssens bleef meester over de situatie. En dan was er weer een kwartier niks om de supporters op te warmen. In minuut 78 kreeg Hoefnagels de bal, sneed de grote rechthoek in en werd dan aangetikt. Ref. Wouters was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Doelman Janssens kon net niet genoeg bij de elfmeter van Dams en het stond zowaar 1-0. In de laatste 10 minuten, na een resem vervangingen, stonden er voor roodwit vier18-jarigen op het veld. Wat niemand nog verwachtte, gebeurde dan toch nog in de 84e minuut. Wouters, één van de betere bezoekers, kreeg te veel ruimte, mocht draaien en afdrukken. Brosens werd tegenvoets gepakt en het stond 1 – 1. Beide ploegen gingen nu dit gelijkspel consolideren en even later maakte ref. Wouters een einde aan deze toch wel ondermaatse vertoning.

En toch had deze wedstrijd wel wat lichtpunten. Ondanks het ondermaatse spel mag VC een punt bij op z’n conto schrijven en blijft, na het verlies van enkele concurrenten, op de tweede plaats staan. Een speciale vermelding was er ook voor Frederic Claessens, de herentalse youngster, die het zijn rechtstreekse belager meermaals moeilijk maakte. Volgende week trekt roodwit naar Oud-Turnhout waar Zwaneven de volgende tegenstrever is. VC recupereert naar alle waarschijnlijkheid 4 spelers. Aanvang om 14:30 u. Voor de late beslissers kan er nog steeds ingeschreven worden om vrijdag en zaterdag iets lekkers te nuttigen op het jaarlijkse mosselfestijn.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)