VC Herentals – KFC Brasschaat 2 – 1

© Event Photography Peter

Roodwit pakt tegen Brasschaat eerste thuiszege.

Na 3 thuiswedstrijden waarin VC niet kon winnen was het zondag dan toch raak. Roodwit was wel de ploeg met de meeste kansen, maar vergat de klus af te maken en moest op het einde nog bibberen om de drie punten thuis te houden.

Laenen en Dams lagen nog in de lappenmand. Maar Convalle, ingetaped door Joske, was wel beschikbaar. In de eerste helft hadden we de indruk dat de bezoekers minder afval in hun spel hadden, maar de thuisploeg voetbalde wel de betere kansen bijeen. Nog vroeg in de wedstrijd zag Hoefnagels een mogelijkheid. Maar Swolfs, vroeger nog aan de bak bij verscheidene eersteklassers, waaronder  Club Brugge, KV Mechelen, Gent en Beveren, raapte simpel op. Aan de overzijde verijdelde Wouters een poging van een bezoeker. Even voor het kwartier werd Hoefnagels weer aangespeeld. Maar Swolfs kende ook hier geen probleem mee. In de 22e minuut werd Vanlommel mooi door de Brasschaatdefensie geloodst, maar ook Dries besloot op Swolfs. In de volgende fase schoot Dillen ver over. Even na het half uur werd Vanlomlmel nog maar eens in stelling gebracht en nu moest Swolfs echt aan de bak. Aan de overzijde werd elke poging van de bezoekers in de kiem gesmoord. En dan was het weer tijd voor Vanlommel. Weer op Swolfs af, er voorbij, maar Renders kon in extremis in hoekschop werken. De wedstrijd kabbelde naar de rust maar toch viel er nog een doelpunt. De bedrijvige Vanlommel werd voor de zoveelste maal diep gestuurd en nu kon Swolfs niet anders dan Dries tegen de grond te werken. De elfmeter werd door Convalle onhoudbaar binnengetrapt en VC mocht met de kleinste marge gaan rusten.

Wie verwachtte dat, na de pauze, Brasschaat de toon zou zetten, was het toch weer de thuisploeg die meteen gevaarlijk was. Een schijnbaar onschuldig schot van Auwers viel over een verbouwereerde Swolfs, net niet in doel. In de volgende fase onderschepte Convalle een bezoekende aanval, vond Vanlommel en die zag Dillen weglopen. Jens gaf Swolfs geen kans. 2-0  Brasschaat moest nu wel vol aan de bak om nog iets te rapen. In de 54e minuut schoot Nelen niet zo ver naast en Mitrovic besloot in de handen van Brosens. Een thuisdoelpunt zou de match doodmaken, een bezoekende treffer gaf dan weer elan aan de blauwgelen. Dom balverlies in de thuisdefensie leidde bijna tot die aansluitingstreffer, maar de lob van Jacobs ging over het doel van Brosens. Na een mooie Brasschaat-aanval kwam de bal bij Van Hees, maar die trapte onbesuisd over. In de daarop volgende minuut mocht Ziedins op Swolfs afgaan. Maar ook nu weer werd de bal op de schijnbaar kansloze Brasschaatse portier getrapt. Met nog een kwartier te gaan kregen de bezoekers een vrije trap van op zo’n 25 meter. Het verschroeiende schot van De Brauwere likte de deklat. Dillen liep dan de achterhoede van Brasschaat nog eens op een hoopje, zijn lob ging nipt naast. VC lukte er maar niet in een derde treffer te scoren, wat een einde zou betekend hebben aan de bezoekende aspiraties. In de 82e minuut kreeg Peeters de bal tegen de borst maar volgens ref. Versweyfeld was er iets te veel arm bij. En ook Brasschaat mocht een strafschop trappen. Mitrovic stuurde Brosens de verkeerde kant op en gaf de bezoekers weer hoop. 2-1 VC moest nu achteruit, ook al omdat Swolfs regelmatig mee als extra aanvaller opdook. Het werden nog 10 lange minuten voor roodwit. Eén keer moest Wouters nog een angel uit een bezoekende aanval halen. Na het laatste fluitsignaal haalde heel roodwit opgelucht adem. Eindelijk winst thuis, tegen een gedegen tegenstander, dat zeker, al had de spanning van het laatste gedeelte niet gehoeven mits een koelere afwerking.

VC trekt de lijn van de laatste weken door. Met een 6 op 6 springt het over de bezoekers naar de linker kolom. Volgende week trekt de roodwitte caravaan naar de achtertuin van Gianni Convalle om er Olmen partij te geven. Vorig jaar ging VC daar nog zwaar onderuit en dat zullen de meeste herentalsenaren nog niet vergeten zijn. De aftrap wordt gegeven op zaterdag om 19:30 u.