VC Herentals – KFC Antonia 1 – 1

VC schiet niet veel op met gelijkspel tegen Antonia.

Antonia telde voor aanvang van de wedstrijd 4 punten meer dan VC Herentals. Bij winst zouden de roodwitten zich in het zog van de Zoerselnaren vestigen. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Een stand waar niemand veel mee opschiet.

De gasten uit Antonia begonnen met de meest aanvallende intenties aan de match. Meteen blokte de VC defensie een schot af. De herneming ging ver over.  Even later viseerde bezoeker Fasseur de kruising. VC herstelde geleidelijk het evenwicht en ging zelfs sterker worden. Dat resulteerde in een poging van Kocak op doelman Van Nooten. In de herneming knalde ook Vlaeymans op de Antonia-portier. Even voor het kwartier dook uit het niets een bezoeker voor Brosens op, maar trapte onbesuisd over. Een ver schot kon Brosens ook al niet verontrusten. Het tempo lag eerder aan de lage kant. Het was duidelijk dat beide ploegen de nederlaag absoluut wilden vermijden. Een 1-2 tussen Convalle en Dillen, bracht Gianni in positie. Zijn schot ging voorlangs. Verder weinig animo. Met de rust al in zicht kwam VC nog aan een aantal kansen. Eerst mislukte Adriaensen een lob. Op hoekschop knikte Van der Linden over. Een poging van De Ridder werd afgeblokt. Maar de beste kans was er nog voor Adriaensen. Zijn kopbal noopte Van Nooten tot een spectaculaire save.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten wanneer de thuisploeg op voorsprong kwam. Na een fout op Vlaeymans zette Michiels zich achter de bal. Hij schilderde de bal op het hoofd van Bellens en die gaf Van Nooten geen kans 1-0. Vreemd genoeg veranderde het spelbeeld niet. Antonia bleef veel volk achter de bal houden en VC prikte af en toe. In de 54e minuut mocht Aladji alleen op Van Nooten afgaan maar geraakte er niet voorbij. Ook Dillen moeide zich in dit duel waarbij de bal op de rug van een grabbelende Van Nooten toch nog kon ontzet worden. 2 minuten later was het de beurt aan Convalle om de buitenspelval te omzeilen. Maar de doorsteekpas bleek iets te veel snelheid te hebben. De 2-0 hing in de lucht. Toch viel, in de 57e minuut, het doelpunt aan de overzijde. Antonia kon voor één keer de bal rondspelen aan de rand van het strafschopgebied. Het leer belandde uiteindelijk bij Fasseur. Zijn schot verdween buiten het bereik van Brosens tegen de touwen. Ons gevoel zei dat de bal nog ergens van richting werd veranderd maar de 1-1 stond sowieso op het bord. De  fysieke paraatheid deed zich gevoelen. In de 66e minuut was het de beurt aan de ingevallen Ziedins om voor Van Nooten op te duiken maar ook nu had de bal te veel snelheid en had de Antonia-doelman het laatste woord. In de 83e minuut bereikte een voorzet van Dillen Vlaeymans; maar Sam kopte de wenkende kans pal op de bezoekende portier. 5 minuten voor tijd, kreeg VC bijna het deksel op de neus. Een mistasten in de verdediging bracht een Antonia-aanvaller alleen voor Brosens, maar Cedric voorkwam nog maar eens dat Herentals uitgeteld werd. Een afzwiepende volley  van Ziedins was het laatste vermeldenswaardige feit. Niemand echt tevreden. VC toch wel de winnaar op punten, maar daar koop je in voetbal niks voor.

Toch klimt VC Herentals een plaatsje hoger naar plaats 13. De afstand met Antonia blijft 4 punten. Zondag wacht alweer een levensbelangrijke opdracht. Tegenstrever in deze laatstse thuiswedstrijd van 2019 is St. Dimpna, dat door winst op Hoboken tot op één puntje genaderd is op roodwit. Aftrap om 14:30 u. Vooraf is er een restaurantdag.