VC Herentals – K Zandhoven SK 1 – 4

VC in het slot zwaar onderuit tegen Zandhoven.

Vc moest het veld op tegen  Zandhoven zonder Voorspoels, ook Van der Linden raakte niet fit en Hoefnagels blesseerde zich opnieuw tijdens de opwarming. De coronaperikelen die rood-wit de laatste weken meemaakte speelden ook al niet in het voordeel van de thuisploeg. Het werd uiteindelijk een te zwaar verdict voor een jong VC. Te jong, zo bleek. Over ieders lippen ging maar één woord: maturiteit. Ter illustratie : bij VC stonden 7 spelers op het scheidsrechtersblad, bij de bezoekers enkel de reservedoelman. Bij Zandhoven 6 dertigers, bij de thuisploeg amper 2 waarvan de reservedoelman.

De wedstrijd dan. Zandhoven startte furieus en greep de thuisploeg meteen bij de keel. Roodwit raakte niet onder de druk onderuit. Grote kansen waren er niet meteen maar de dreiging was er wel. Het duurde tot de 12e minuut wanneer bij een ingestudeerde vrije trap de bal over alles en iedereen heen dreigde te waaien maar  bij de thuisploeg was men Van Den Brande vergeten en die duwde ver achter de tweede paal binnen. VC had die achterstand blijkbaar nodig want het speelde zich beter in de match. Maar de thuisdefensie moest toch attent zijn want enkele minuten na de openingstreffer moest Jens Janssens zijn doelman bijspringen of de wedstrijd had al bijna gespeeld geweest. Enkele minuten later konden de bordjes zomaar in evenwicht gehangen hebben. Vanlommel kapte zich mooi vrij maar besloot op doelman Verheyen. Nog eens 5 minuten later werd Ziedins mooi vrijgespeeld. De poging van Ilyano stierf onder Verheyen. VC ging nu toch in zijn kansen geloven. Even voor het half uur kon Brosens een simpele kopbal oprapen en zette snel een aanval op, waarbij Ziedins alleen voor Verheyen verscheen. En deze keer had de Zandhovense portier geen verhaal. 1 – 1. Enkele  minuten later was er de volgende thuisaanval, die naam waardig. Convalle snel tot bij Ziedins maar Verheyen stond, ver uit zijn doel, zijn verdediging bij te springen. Even voor rust staken ook de bezoekers de bal door het hart van de Herentalse defensie en Dermaut gaf Brosens geen kans. 1-2 Meteen de ruststand.

De tweede helft was meer opener. VC werd sterker met een zwaar afstandsschot van Michiels, ver over. 10 minuten later mocht Ziedins weer van schuin Verheyen in de ogen kijken maar die had weer het laatste woord. Aan de overzijde viel een listige kopbal van Dermaut pardaf op de deklat. De wedstrijd lag nu helemaal in balans, maar een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een opdoffer waarvan het niet meer bekwam. Een lange bal in de rug van de thuisdefensie werd keurig voor doel gebracht en Dermaut kon kiezen waar hij de bal deponeerde. 1-3 Een jeugdig VC trachtte nog wat aan die achterstand te doen; Verheyen ranselde meteen een poging van alweer Ziedins uit zijn doel. De definitieve beslissing viel enkele minuten later op zowat dezelfde manier als het vorige doelpunt. Lange bal op een buitenspeler, voorzet buiten het bereik van Brosens en de simpele afwerking van Danckers zorgde toch wel voor een zwaar thuisnederlaag. In de laatste 10 minuten noteerden we nog een ver schot niet zover over de kooi van Brosens, een kopbal van de jonge Obbels in de handen van Verheyen en een schot van Vanlommel ook al op de Zandhovense portier was het laatste meldenswaardige wapenfeit.

VC blijft niet gespaard van de vreemde coronatijden. Na een positieve test en de bijhorende quarantaine ligt a. het trainingsschema helemaal overhoop en b. zit VC met 2 uitgestelde wedstrijden waardoor de rangschikking een meer dan waarschijnlijk vals beeld geeft.  Een eenzame optimist berekende snel dat, indien die uitgestelde wedstrijden gewonnen worden, VC plots in de subtop opduikt. Maar met de weinig benijdenswaardige laatste plaats kan niemand bij VC vrede nemen. Enig lichtpunt, VC scoort wel elke match. Hopelijk recupereert trainer Braeckmans Van der Linden en valt de blessure van Hoefnagels mee. Voorspoels zal voor langere tijd afwezig zijn. Volgende weer staat er alweer een aartsmoeilijke verplaatsing op het programma. Roodwit trekt zaterdagavond al naar Olmen, een ploeg die de afgelopen jaren steeds met promotie naar eerste flirtte maar daar steeds net niet in slaagde. Aanvang om 19:30 u.