VC Herentals – K Zandhoven SK 0 – 2

Ploegfoto 2021 10 17

VC Herentals onderuit tegen Zandhoven.

Het wil voor rood-wit maar niet lukken in 2022. Veel goede wil, dat wel, maar naast een hele rits geblesseerden en geschorsten ontbrak het VC aan één ding: maturiteit.

Rood-wit moest dus Zandhoven bekampen zonder de geblesseerden Ziedins, Hoefnagels en Voorspoels, Convalle was geschorst. Trainer Braeckmans kon dus niet beschikken over een hele boel ervaring, teveel zo bleek. De bezoekers konden wel beroep doen op heel wat dertigers. Zandhoven zette VC meteen vast op eigen helft, de thuisploeg geraakte, in die aanvangsfase, niet aan voetballen toe. In de 6e minuut al gaf Dermaut zijn visitekaartje af, maar Brosens behoedde VC voor een vroege achterstand. Die kwam er enkele minuten later toch wanneer een bezoeker teveel tijd kreeg om een voorzet te trappen, richting tweede paal, waar een Zandhovenaar simpel kon terugleggen en nu was Dermaut, ook al te eenvoudig, succesvol en het stond 0 – 1. VC kreeg vanaf dan de bal beter rondgespeeld, maar raakte amper in de zone van de waarheid. We waren al meer dan een half uur ver wanneer Vanlommel een venijnige vrije trap nam. Verheyen moest de bal, via de paal, in hoekschop duwen. Het was meteen het laatste noemenswaardig feit voor de rust.

Dillen kwam dan de rode aanval versterken en probeerde het meteen van ver. Enkele minuten later voetbalde VC zijn beste aanval van de namiddag bij elkaar: Mariën met een scherpe voorzet, en Andries kon net niet voorbij Verheyen deviëren.

In de 55e minuut scoorde Andries dan wel, maar er was al gefloten voor buitenspel. Dus de wil was er wel. Maar Zandhoven had de wedstrijd onder controle, hoewel een tegentreffer zo maar uit de lucht kon vallen. In de 70e minuut viel de beslissing. Op een verre pass werkte Dermaut Raeymackers tegen de vlakte maar mocht verder spelen en…scoren. 0-2 De ref, die al meerder keren blijk gaf van inconsequent fluitgedrag, te pas en te onpas met gele kaarten zwaaide, vreemde beslissingen nam, duidelijke signalen van zijn assistenten in de wind sloeg, legde de bal op de middenstip en meteen was de wedstrijd gespeeld. Maar daar lag de oorzaak van de Herentalse nederlaag niet, het werkte alleen maar frustrerend. Wat later ging Dermaut voor zijn hattrick maar trapte de wenkende kans richting Herenhoutseweg. Enkele jongeren, op het einde stonden er 7 van 2000 of jonger op het terrein, konden geen vuist meer maken tegen de veel geroutineerdere bezoekers.

De mooie cijfers, die VC voor nieuwjaar kon voorleggen, zijn zowat uitgewist. De bonuspunten eveneens. Dit VC is enkel gebaat met een overwinning om de trein weer op de rails te krijgen. Dat zou zaterdag al kunnen. Op het veld van St.Dimpna, dat evenveel punten telt als VC Aanvang om 20:00 uur.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)