VC Herentals – K Merksplas SK 1 – 2

© Event Photography Peter

VC Herentals thuis onderuit tegen Merksplas.

Na de klinkende overwinning op Punt Larum, wou VC ook de drie punten tegen Merksplas thuishouden. En dat leek na 45 minuten ook te lukken, want VC was, voor de pauze,  heer en meester. Omgekeerd beeld in de tweede helft. In de afwerking hadden de bezoekers dame fortuna aan de zijde. Roodwit bleef met lege handen thuis.

De thuisploeg recupereerde Wouters in de verdediging en begon furieus. In de openingsminuut al kwam Dillen centimeters te kort om een hoge voorzet naast Vermetten in doel te deviëren. In de 3e minuut kreeg Laenen wat ruimte, maar werd afgeblokt. Even later ging een bezoeker te gretig neer in het strafschopgebied, maar ref Das wuifde de vermaarde fout weg. In de 8e minuut kon Bellens niet krachtig genoeg koppen. In de 10e minuut nog maar zag Convalle Dillen lopen, maar ook nu kwam Jens een neuslengte te kort. Even voor het kwartier kwamen de bezoekers een eerste maal opzetten, maar de voorzet van Van Schijndel waaide meters naast. Herentals maakte de bal dan wel ongrijpbaar voor de tegenstrever, tot kansen kwam het niet meer. Tot aan het half uur Vanlommel diep gestuurd werd. Dries kapte zich vrij maar zijn steunbeen werd onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Da’s een kolfje naar de hand van Convalle en er stond een, tot dan toe, verdiende 1-0 op het scorebord. VC stond heel hoog, hield de bal ver weg van Brosens, maar de kansen werden schaarser. Met de rust in zicht werd een bezoeker foutief gehaakt op de rand van het strafschopgebied, maar ook deze mogelijkheid werd door Van Schijndel meters naast gekopt. VC mocht gaan rusten met een kleine maar verdiende voorsprong.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. Merksplas moest wel wat aan de achterstand doen. Maar VC was zijn superioriteit op het middenveld kwijt en ging achteruit leunen. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht want de bezoekende mogelijkheden waren eerder schaars en al bij al kende Brosens een rustige periode. Tot rond het uur dame fortuna ging meewerken. Een onschuldige voorzet werd helemaal van richting veranderd en viel pardoes voor de voeten van de inlopende Van Schijndel en die gaf Brosens geen kans. 1-1  Roodwit wou dan toch meer maar moest oppassen met de tegenaanvallen. Even na het bezoekende doelpunt nam Vanlommel Vermetten op de korrel. Auwers ging het dan van op afstand proberen maar ook zonder succes. In de 70e minuut zette Laenen een mooie 1-2 op met Dillen maar knalde op Vermetten. In de 78e minuut trapte Van Schijndel, toch wel de bedrijvigste bezoeker, een voorzet van tegen de achterlijn. Aan de tweede paal was men Jochems vergeten en de kopte simpel de 1-2 op het bord. VC moest nu op zijn beurt reageren maar de brandstoftanks liepen stilaan leeg. In de 85e minuut deed Van Schijndel zijn stukje, die het doelpunt inleidde, nog eens over en weer kon aan de tweede paal simpel binnengekopt worden. Gelukkig voor roodwit stond de scorende Merkplassenaar buiten spel. In de absolute eindfase ging VC dan toch nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Eerst was er een schot van Convalle , een half metertje naast de kruising. In de daaropvolgende actie tikte Mariën een voorzet nipt naast. In de 90e minuut al werd een voorzet haast in eigen doel gewerkt en in het absolute slot kreeg een zeer bedrijvige Somers alleen maar een hoekschop op zijn poging.

We vermoeden dat ook Merksplas vrede kon nemen met een gelijkspel, maar het ontbrak de thuisploeg aan dat tikkeltje geluk, dat soms nodig is, om een wedstrijd van dit kaliber over de schreef te trekken. Het is nog vroeg in het seizoen en, zoals zondag het geval was, liggen winst en verlies heel dicht bij elkaar. Maar zondag moet VC weer aan de bak tegen een lager geklasseerde tegenstander. Arendonk is dan de opponent. Aanvang om 15:00 uur.