VC Herentals – K Kontich FC 2 – 4

VC geringeloord door Kontich.

Herentals en Kontich stonden in de rangschikking broederlijk naast elkaar met, in zowat alles, gelijke cijfers. Dan behoort een gelijkspel tot de logica. Maar de bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind, na toch wel een paar vreemde beslissingen van de man in het zwart, oranje voor de gelegenheid.

Het seizoen zit er op voor Davy Voorspoels. Vlaeymans hervatte deze week de looptrainingen. Ook Thomassen geraakte niet fit. Maar hun vervangers hadden de 3 laatste weken een 9 op 9 op de tabellen gezet. VC begon dus met volle moed aan de partij tegen Kontich. Maar de bezoekers wilden, na 2 nederlagen, terug aanknopen met meer. En meteen moest Vervoort al vol aan het werk op een doelpoging van Kreydt. Even daarna ging een schot naast de kooi van Simon. Herentals verzette hemel en aarde om gelijke tred te houden met de gekende felle start van Kontich. Even voor het kwartier zette Bruyninckx een dubbelpas op en verscheen alleen voor Snyders, maar werd dan van de sokken gelopen. Convalle zette de elfmeter om en VC op 1 – 0.  In de daaropvolgende fase trapte Bellens nipt naast. Aan de overkant ging een Kontich-aanvaller graag neer en “kreeg” de penalty. Volgens waarnemers gebeurde de al-dan-niet fout zelfs buiten het strafschopgebied. Wat er ook van zij De Keersmaecker gaf Vervoort geen kans.1-1 Vijf minuten later moest VC zelfs achtervolgen, want een foutieve pass naar het centrum bracht Kreydt alleen voor Vervoort en die miste niet. 1-2. In de daaropvolgende actie kwam, na hoekschop, de bal bij de vrijstaande Spiessens, maar die kreeg de bal niet onder controle. Op het half uur trapte Kreydt de bal naast. Op een bezoekende hoekschop  kwam de bal bij een Kontich-aanvaller. Zijn volley werd door Vervoort prima gepareerd. In minuut 39 kreeg  Vercammen een goeie mogelijkheid maar kopte nipt naast. 3 minuten later moest, alweer Vervoort, VC behoeden voor een grotere achterstand.

VC wou zich, na de rust, meteen terug naast Kontich knokken met een aantal doelrijpe pogingen. Onmiddelijk verscheen een hardwerkende Convalle voor Snyders, maar Gianni plaatste de bal nipt naast het doel. Onmiddelijk daarna ging een lobbal nipt over het Kontichse doel. En in de daaropvolgende aanval kopte Van Dingenen in de handen van Snyders. VC drukte Kontich terug tot ver op de eigen helft. Een thuisdoelpunt hing in de lucht. Maar even voor het uur kreeg Szalega, na een onschuldige overtreding, rood. Toch bleef VC de betere ploeg. De Swert trapte naast. Een schot van de ingevallen Ziedins ging een halve meter over. In minuut 69 ging VC uitverdedigen. Een lange trap raakte echter de ref. En dat gaf een Kontichnaar de kans om De Bakker te bereiken en het stond 1-3. Maar het numerieke mindere VC gaf zich niet gewonnen. Want in minuut 72 wist Spiessens met het hoofd de wedstrijd nieuw leven in te blazen. 2-3 Minuten later noteerden we weer een heet standje voor het Kontichse doel, deze keer zonder resultaat. In de 82e minuut zag alweer Spiessens een kopbal van de lijn gekeerd. In minuut 84 moest ook Vervoort nog eens alert zijn op een harde schuiver.  Met het einde in zicht kwam, na een snelle counter, de bal bij een Kontich-speler, die na ieders gevoel, duidelijk in buitenspel vertrok. Het was voor De Bakker een koud kunstje om de eindstand op de tabellen te zetten. 2-4 .

VC mocht het veld met opgeheven hoofd verlaten. Kontich is de eerste ploeg waartegen VC geen punt kan pakken dit seizoen, meer zelfs : de geelrode formatie wist 8 van de 30 “VC tegentreffers” te scoren. De bezoekers waren ook de grote overwinnaar van het weekend, want alle andere ploegen uit de top 6 verloren hun wedstrijd. Het was dus niet VC maar Kontich dat op 1 punt van de leidersplaats komt. Voor roodwit  is er geen plaats om te treuren want de volgende opdracht komt er alweer aan. En da’s, uitzondelijk op zondag, naar Lille om 15:00 uur.

Foto’s (Nnieuws)