VC Herentals – K Kontich FC 0 – 0

Jong VC haalt verdiend punt tegen Kontich.

VC Herentals gooide, in het tussenseizoen, het beleid van het spelersarsenaal over een andere boeg. Veel jongeren uit de eigen jeugdopleiding werden aan de kern toegevoegd en moeten binnen enkele jaren de dienst uitmaken van het roodwitte fanionelftal. Ze kregen, in de voorbereiding, ruimschoots de mogelijkheid om te bewijzen of ze er nu al klaar voor zijn. Maar net dat gegeven plus een aantal langdurig gekwetsten zorgden ervoor dat de voorbereiding van VC zich eerder als belabberd liet bestempelen. Davy Voorspoels en Bram Weyten kwamen in dit prille seizoen nog niet aan spelen toe. Nico Van der Linden werd geopereerd aan de blinde darm. VC moest dus heel wat  aan lengte, ervaring en scorend vermogen inboeten. Met de komst van een ambitieuze ploeg als Kontich leek VC al op  voorhand een vogel voor de kat, maar we praten over een vreemd spelletje.

Van het verwachte éénrichtingsvoetbal was echter niets te merken. Het was eerder roodwit dat de bovenhand had op een verzorgd voetballend Kontich. Aladji, nog recent aan de kern toegevoegd, haalde alle angels uit de bezoekende aspiraties. VC stak om de haverklap de neus aan het venster in een eerder kansloze beginperiode. Na 20 minuten kon Kontich een eerste keer dreigen. Op hoekschop waarbij de bezoekende aanval voor een verrassend patroon had bedacht werd de bal ontzet. Even later zorgde weer zo’n hoekschop voor toch wat ongemak bij de thuisdefensie. Maar ook VC dreigde met een schot van Adriaensen. Even na het half uur stak de thuisploeg een uitgesponnen aanval in elkaar maar vond geen afwerker. Aan de overzijde zette Krydt Brosens aan het werk maar Cedric liet al eerder merken meer dan een doublure te zijn voor zijn voorganger Vervoort. De volgende kans was eveneens voor de bezoekers maar Bokila mikte hoog over. De laatste mogelijkheid voor de pauze was voor de thuisploeg en voor Ziedins, nog zo’n VC-jongere. Maar Ilyano kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal om Ledent te verschalken.

De tweede helft was aanvankelijk een copy van de eerste. Het was de thuisploeg die voor het eerste gevaar tekende. Een mooie aanval werd nipt, maar terecht voor buitenspel afgevlagd. Aan de overzijde werd een snelle aanval ver over het doel van Brosens getrapt. Kontich leek sterker te worden. Rond het uur moest Brosens alles uit de kast halen op een poging van Van Loon. De Ridder trapte een roodwitte vrije trap in de handen van Ledent. Kontich probeerde nu met snelle omschakelingen zijn voorlijn in stelling te brengen maar botste steeds weer op een secure VC afweer. De bij wijlen verzengende najaarszon maakte zich van vele spelers meester. Dat liet zich toch wel gevoelen op het spelpeil. Zo’n 20 minuten voor het einde was er een heet standje voor het Herentalse doel maar weer werd de bal ontzet. In het laatste kwartier had VC nog enkele goede mogelijkheden: in minuut 78  ging een schot van Ziedins een metertje over.  Iljano vertrok een paar minuten later richting Kontich-doel maar werd, weer terecht, teruggefloten wegens buitenspel. Het laatste wapenfeit was nog voor de thuisploeg, maar het schot van Kocak kon Ledent niet verontrusten.

VC Herentals veegde, toch wel tot velens verbazing,  meteen de nul van de tabellen. Iedereen, ook de meesten in het Kontich-kamp, kon zich met dit resultaat verzoenen. Roodwit trekt zaterdag naar Mol om er Wezel partij te geven, een nieuwkomer die zondag nipt onderuit ging tegen het sterke Berg en Dal. Aftrap om 20:00 uur.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)