VC Herentals – K Eendr. FC Zoersel 2 – 1

VC geeft zichzelf ademruimte na overwinning tegen Zoersel.

VC moest zondag in de wei tegen Zoersel. Beide teams telden vooraf evenveel punten. In de heenmatch moest roodwit de duimen leggen maar zondag hield de formatie van trainer Braeckmans de 3 punten thuis. Een belangrijke zege, richting behoud.

Winnen was de boodschap, een gelijkspel was geen drama, maar bij verlies diende roodwit wat te rapen in de moeilijke weken die er zitten aan te komen. De regenbuien van de laatste dagen hadden het terrein zwaar gemaakt. Een strakke wind hielp ook al niet mee aan de spektakelwaarde. Vele lange ballen vlogen langs alle kanten buiten het speelveld. Bij de thuisploeg nog steeds geen Convalle. Toch was het roodwit dat in het eerste half uur de meeste aanvallende intenties had. Zoersel wachtte af. Herentals dus constant op de Zoerselse helft maar zonder doelgevaar. Pas in de 18e minuut mochten de bezoekers een hoekschop trappen die niks opbracht. Doelman Brosens had tot dan nog geen bal gezien. Aan de overzijde verrastte Lasters bijna doelman Van den Langenbergh met een dwarrelende voorzet. Even voor het half uur stak Zoersel een eerste keer de neus aan het venster, maar Brosens behield het overzicht. Even later ging een grensrechter dan maar voor animo zorgen doordat zijn vlag was gaan vliegen. In minuut 32 zette Adriaensen een eerste keer Van den Langenbergh aan het werk. Even later kreeg De Ridder de bal. Hij vond Voorspoels en met een één-twee stond Ilja alleen voor de Zoerselse doelman en gaf die geen kans. 1-0 . In de volgende fase probeerde Ilja het vanop afstand maar de bal zeilde ver naast. Zoersel ging iets aanvallender voetballen. In de 36e minuut, na een afgeweerde hoekschop,  trapte Braspenninckx naar doel maar Brosens weerde het gevaar. De laatste actie was nog roodwit gekleurd. Een voorzet van Vlaeymans bereikte De Ridder maar die besloot in het zijnet. Ruststand : 1-0.

Na de pauze zagen we de bezoekers wat aanvallender geïnspireerd maar VC loerde op de tegenaanval. Het tekende aanvankelijk voor een reeks hoekschoppen maar zonder gevolg. In de 54e minuut moest Brosens nog eens aan het werk. Aan de overzijde kon Voorspoels net niet bij een voorzet. Rond het uur moest Brosens vol aan de bak op een Zoerselse hoekschop. Even later moest de partij gespeeld zijn. Een herentalse hoekschop werd geweerd, maar Vlaeymans knalde de herneming droog binnen. Het 1.000e officiële doelpunt uit de 20 jarige clubgeschiedenis. De thuisploeg op rozen, zou je denken want even later knalde een bedrijvige De Ridder een volley over. Zoersel moest nu wel naar voor en even later moest Brosens zijn kunnen tonen op een kopbal. In de 77e minuut was het dan toch zover. Een voorzet werd niet ontzet en Van Staeyen knalde onhoudbaar de 2-1 binnen. Bij de thuisploeg voelde men de bui al hangen. Zoersel rook bloed. Met nog enkele minuten op de klok zoefde een bezoekende vrije trap nipt naast de kruising. Even was er nog hilariteit wanneer Michiels, die op de grond lag, de bal tegen de arm kreeg, maar de ref pastte de regels, zo lazen we achteraf, hieromtrent perfect toe. De klok stond al even stil op 90 wanneer Szalega zich mooi vrijdraaide en alleen op Van den Langenbergh afmocht. Leon legde breed maar een gevolgde medespeler kon net niet de bij de bal. En toen was het voor ref Pollet, die overigens een prima partij floot, welletjes geweest.

VC hangt zijn wagonnetje aan een kransje ploegen, Ternesse en Antonia, dat zich naar veiligere oorden voetbalt. Maar binnen is de buit zeker nog niet. De laatste weken kunnen, afhankelijk van de resultaten, nog lang worden. VC speelt zijn volgende 5 wedstrijden tegen ploegen die zich allen in die veilige top 7 gevoetbald hebben of die zelfs meedoen voor de opperste gaai. De eerste van die 5 wedstrijden is naar Nijlen, zaterdag  om 19:30 u..

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)