VC Herentals – K.E.F.C. Zoersel 3 – 3

VC speelt toch nog gelijk na vroege uitsluiting.

Roodwit moest zowat de hele wedstrijd met 10 spelers Zoersel bekampen. De promovendus stond op een fraaie 5e plaats. In de tweede helft dreigde een riante voorsprong omgezet te worden in verlies. Maar VC knokte zich naar een verdiend gelijkspel in een best genietbare partij.

De thuisploeg ging furieus van start en reeds in de aanvangsminuut kwam Voorspoels centimeters tekort om een voorzet in doel te glijden. Aan de overzijde werd een Zoerselnaar diep gestuurd en Bellens zette een sprintduel in. Wanneer Jari op gelijke hoogte was van de bezoekende aanvaller ging die graag tegen de grond. Scheidsrechter Van de Cruys trapte er met beide voeten in, trok rood voor Bellens en VC moest nog 84 minuten met 10 verder. Het hoeft geen betoog dat de ref de zwarte piet was, ’t is er trouwens de tijd voor.  Zoersel vond niet onmiddelijk een oplossing voor de man-meer situatie. Wel zeilden een aantal gevaarlijke voorzetten aan doelman Vervoort voorbij, echter zonder gevolgen. Even na het half uur dweilde een sterke De Ridder de linkerflank af, maar zijn voorzet leverde ook geen gevaar op. In de 38e minuut deed Ilja dat nog eens over, en vond nu Voorspoels die de bal buiten het bereik van Moorkens legde. 1-0 VC speelde vrank en vrij en even voor de rust bereikte een lange bal van Van de Kerkhof Vlaeymans. Sam ontdeed zich van zijn verdediger en legde terug op Bruyninckx , die Moorkens een tweede keer verschalkte. 2-0  Aan de overzijde viel een voorzet achter Vervoort tegen de paal. Herentals mocht gaan rusten met een dubbele voorsprong maar had toch al wel wat energie verbruikt.

Roodwit wou zijn voorsprong toch uitdiepen. In de 48e minuut legde het een mooie aanval op de mat. De bal kwam uiteindelijk bij Bruyninckx, die zich mooi vrijkapte maar lepelde het leer over doel. Herentals ging dan logischerwijs wat terugplooien maar gaf soms teveel ruimte weg. Dat resulteerde in een dol kwartier. Eerst knikte Hendryckx een kopbal tegen de netten. 4 minuten later mocht Geerts, vanop de grote rechthoek, de bal controleren. Zijn schot ging naast de paal binnen. 2 – 2  5 minuten later leek Zoersel Herentals de genadesteek te geven. Op voorzet kopte Geerts simpel voorbij Vervoort. 2 – 3 Maar amper 2 minuten later haalde De Ridder, weer hij, de achterlijn. Zijn voorzet werd door Vlaeymans binnengekopt 3 – 3. Maar de numerieke minderheid liet zich gevoelen bij de thuisploeg. Eerst kon een bezoekende aanvaller net niet bij een voorzet, even later op hoekschop kopte een Zoerselnaar op het dak van het doel.  De wedstrijd kon nu alle kanten uit want de thuisploeg kraakte wel maar wou niet breken. Het slot was voor de bezoekers. Eerst moest Vervoort een pegel vanop zo’n 15 meter in hoekschop werken. In de daaropvolgende actie moest hij een schuiver onschadelijk maken. Het venijn zat bijna in de staart want op voorzet, keilde een bezoeker van dichtbij nog hoog over. VC haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal. Het haalde een duurbevochten punt tegen een tegenstander met veel voetballend vermogen. Maar wat als, indien… enzovoorts en zo verder.

Voor VC zitten de thuiswedstrijden van 2018 erop. Roodwit moet nog wel 2 uitwedstrijden afwerken. Te beginnen volgende zondag in Witgoor, wat de laatste wedstrijd is van de heenronde.  Een week later volgt het eerste duel van de terugronde op het veld van Sint Job. Beide wedstrijden starten om 14:30 u.