VC Herentals – K Berg en Dal VV 3 – 1

VC kijkt weer naar boven.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar wou VC Herentals de goede lijn doortrekken zoals het het vorig jaar afsloot. De positieve flow waarin roodwit verkeerde kon, omwille van de jaarwisseling, wel eens doorbroken worden. Tegenstrever op St. Janneke was Berg en Dal dat sinds eind oktober niet meer verloren had en dat zich in het klassement net boven VC had gevoetbald. Maar de troepen van Frank Braeckmans gingen op het elan van voor nieuwjaar door en boekten een toch wel verdiende overwinning.

De aanvangsminuten werden, aan beide zijden,  gekenmerkt door het geduldig zoeken naar openingen, echter zonder resultaat. Rond de 10e minuut vond Thomassen een gaatje in de Meerhoutse defensie. Maar in plaats van voor eigen succes te gaan legde Martijn breed op Bruyninckx. Stef kon echter niet bij de bal en weg was de wenkende kans. Het was maar uitstel want even later werd Vlaeymans mooi vrijgespeeld, Sam bereikte Convalle en die gaf Kenens geen kans. 1-0 Enkele minuten later was de thusploeg daar weer : een gevaarlijke voorzet van De Ridder kon nog net ontzet worden. Minuut 23 : Bruyninckx krijgt de bal en begint aan een quasi onmogelijke rush, maar wordt “gepakt”; een meter voor de grote rechthoek. De Ridder demonstreerde zijn traptechniek en poeierde het leer buiten het bereik van Kenens binnen. 2-0 en VC op rozen. De bezoekers gingen dan toch meer ijverig op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er bijna in minuut 26. Maar Vervoort kon eerst met zijn been, daarna met zijn linkerhand de plannen van Berg en Dal  dwarsbomen. Roodwit bracht de wedstrijd terug in evenwicht en even na het half uur bereikte een vrijschop van Thomassen het hoofd van Voorspoels maar die knikte voorlangs.  Minuten later bereikte een voorzet van alweer Thomassen De Swert. De poging van Birger ging over. Met de rust in zicht kreeg een bezoeker teveel ruimte op de rand van de grote rechthoek, maar werd onoordeelkundig tegen de grond gewerkt. Alajdi El Idrissi had goed opgelet bij het doelpunt van De Ridder want de bal verdween zowat op dezelfde manier buiten het bereik van Vervoort tegen de netten. 2 – 1. Meteen het rustsignaal.

In de tweede helft was alles te herdoen al had VC wel de bonus van dat ene doelpunt voor. De bezoekers gingen nog wat offensiever spelen maar bood aan de thuisploeg de kans om naar hartelust te counteren. Meteen mocht Vlaeymans op Kenens afgaan, Sam legde breed op Convalle en die ronde simpel af, maar Gianni kreeg de bal toegespeeld randje buitenspel. Geen doelpunt en VC de buit nog niet binnen. Een bij momenten briljant spelend VC bleef de kansen aaneen rijgen. Minuut 51 : Bruyninckx kreeg de bal, mocht op Kenens afgaan maar die won het duel. Diezelfde Kenens kwam goed weg wanneer hij minuten later handsspel beging buiten het strafschopgebied en maar geel kreeg. Het kon VC allemaal niet deren want in de 62e minuut bereikte een gemeten voorzet Bruyninck en die kopte de 3 – 1 voorbij de Berg en Dal-portier. De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg en rond de 70e minuut werd Vlaeymans diepgestuurd. Hij liep voorbij Kenens, moest te ver uitwijken en kon daarna geen medespeler meer bereiken. De wedstrijd kabbelde naar het einde. De verdediging van Herentals stond pal, er was voor de bezoekers geen doorkomen aan. Alleen in de laatste minuut werd Vervoort nog eens aan het werk gezet na een omhaal van Didier. Maar ook hier had de Herentalse sluitstuk het laatste woord.

VC begint 2019 op overtuigende wijze, springt in de klassering over Berg en Dal naar een 7e plaats en heeft plots de beoogde 5e plaats in het visier. Ook in periode 2 gaat roodwit volop moedoen voor de prijzen want op 3 wedstrijden van het einde van die periode prijkt het op plaats 2 op amper 1 punt van leider Oppuurs. Maar zondag is er alweer een volgende opdracht : thuis tegen Schriek,een ploeg die toch ook alweer 4 zondagen niet meer verloor. Trainer Braeckmans zal er wel op toekijken dat van enige onderschatting geen sprake zal zijn. Afspraak om 14:30 u.