VC Herentals – FC Wezel Sp 2 – 1

VC Herentals nipt voorbij Wezel B.

Het was knokken geblazen voor een jong VC dat maar beter de punten kon thuishouden om, in het klassement, niet verder weg te zakken. De wil was zeker aanwezig en dat leidde uiteindelijk tot de overwinning.

Bij Herentals waren naast Dams, Sproelants en Raymackers de langdurige afwezigen, ook Okafor en Wouters niet inzetbaar. Dus moest trainer Lauwers herschikken met younsters die amper de leeftijd hebben om op het scheidsrechterblad te mogen. De bezoekers, met veel ervaring in de rangen,  startten furieus, maar het was aan de overzijde dat Vanlommel aangespeeld werd, Dries vond Dillen en die gaf doelman Lommelen meteen het nakijken. 1-0 in de 3e minuut. Beide ploegen hielden er een gezapig tempo op na, maar grote kansen leverde dat niet op. We waren al voorbij het half uur wanneer een Wezelspeler voor vc doelman Brosens opdook en de paal trof, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. VC probeerde achteraan alles gesloten te houden, maar geraakte nog moeilijk in de zone van de waarheid. Even voor rusten bereikte een bezoekende aanval Janssen, die het leer maar binnen te duwen had, maar, gelukkig voor roodwit, nog over doel besloot. Vc haalde de rust met de kleinste voorsprong.

Het eerste kwartier van de tweede helft veranderde het spelbeeld amper. De inbreng van de boomlange Oris veranderde daar niet veel aan. Veel bezoekende aanvallen eindigden ver naast het doel of in de handen van Brosens. Het was steeds opletten voor de uitbraken van de thuisploeg die soms wel mogelijkheden inhielden. Even voor het uur kwam de bal bij Swinnen. Bij Herentals werd er voor handspel geappelleerd. Daar werd geen gehoor aan gegeven, erger nog want zijn schot belandde naast de paal in doel. 1-1. VC even van slag maar herstelde zich snel, en wou meer. Maar even later moest Brosens ingrijpen wanneer een bezoeker op hem afkwam. Aan de overzijde speelde  Ziedins zich mooi vrij maar trapte ver over. Met nog een kwartier te gaan trapte Vanlommel een voorzet. Doelman Lommelen, die even aan een beloofde Duvel dacht, liet de bal los en Sas legde de bal in het mandje. 2-1 Even nog was er hilariteit wanneer de grensrechter met zijn vlag bleef wapperen. Vreemd, want er was geen sprake van buitenspel, zo dacht iedereen. Maar een bezoekende speler had wat geroepen naar de herentalse bank en de nietsvermoedende herentalse T1 kreeg prompt de rode kaart onder de neus. Vreemd toch… bij een thuisdoelpunt. De boosdoener kwam er met geel vanaf. Even later tekende Sas dan toch de 3-1 aan maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Seconden later was het aan Vanlommel om de zege veilig te stellen, maar op het moment dat Dries trapte, stuiterde de bal op en weg was de 100 % kans. Even voor affluiten kreeg Vanlommel een vrije trap tot bij Sas die de paal viseerde. Maar opnieuw werd er voor buitenspel gevlagd.

In de allerlaatste seconden mocht Wezel nog een hoekschop trappen. Alles en iedereen in de box, maar dat leverde niks op. VC had zijn tweede thuisoverwinning op zak.

VC blijft thuis de punten opstapelen. Het is nu zaak om ook op verplaatsing eens iets mee te graaien. Dat kan zaterdag al, op het veld van Flandria, hoewel dat weer geen simpele opdracht wordt. De wedstrijd in Ravels start om 19:30 u.