VC Herentals – FC Oppuurs 2 – 1

VC younsters pakken nu ook de scalp van Oppuurs.

Frank Braeckmans, en niet Belmans zoals voorheen foutievelijk gemeld, zal het een hele poos zonder spitsen Voorspoels en Vlaeymans moeten stellen. Vorige week verbaasde een sterk verjongde VC garde vriend en vijand door Wuustwezel in eigen vesting opzij te zetten. Maar met Oppuurs kwam een andere klepper naar Sint Janneke. Bij winst kwamen de klein-brabanders immers terug aan de leiding. Maar ook nu had VC het laatste woord, na een spetterende wedstrijd waarin de thuisploeg in blessuretijd het laken naar zich toe trok.

De bezoekers begonnen furieus en wilden VC voor de rust reeds KO plaatsen. Maar ook de thuisploeg geraakte aan mooie kansen. In de 3e minuut reeds kreeg Bruyninckx de bal niet voorbij doelman De Bleser. Aan de overkant moest Vervoort een schot in hoekschop duwen.  In de 9e minuut werd Bruyninckx voor doel afgezonderd maar besloot weer op De Bleser. Stef was de veel gesolliciteerde man want enkele minuten later geraakte hij alweer niet voorbij de Oppuurs doelman. De bezoekers bleven geduldig naar openingen zoeken. Maar in de 20e minuut kon, nog maar eens Bruyninckx, de score niet openen. Even voor het half uur eindigde een snedige Oppuursaanval bij Van Gool en Vervoort was geklopt 0-1. Een schot van De Swert, even voor de pauze sloot een geanimeerde eerste helft af.

De regen maakte het veld zwaar . De 2e helft zou een fysieke slijtageslag worden. Maar beide ploegen wilden zich op dat vlak superieur tonen. Echt grote kansen vielen er in het aanvangskwartier van de tweede helft niet te noteren. Tot Vercammen even voor het uur in het strafschopgebied aangetikt werd. De fout was te licht om strafschop te fluiten. Even daarna kregen de bezoekers de  bal niet weg en Bruyninckx, eindelijk, kon de gelijkmaker binnen duwen 1-1. Beide ploegen gingen nu resoluut voor de overwinning, het verhoogde de spektakelwaarde alleen maar. VC moest wat gas terugnemen en Oppuurs werd terug sterker. Maar in de 63e minuut was duivel-doet-al Bruyninckx weer op weg naar De Bleser. De bezoekende portier kon het schot van Stef wegduwen, maar in de voeten van Vercammen, die naast besloot. VC kreeg het moeilijk maar ook bij de bezoekers begon het zware veld zijn tol te eisen. In de 78e minuut besloot Convalle op De Bleser. Even later behoedde Vervoort VC tot tweemaal toe van een achterstand. Iedereen snakte naar het einde. Roodwit kwam nog moeilijk onder de druk onderuit, Vervoort moest al zijn kunnen nog eens tonen na een Oppuurs aanval.  Wanneer iedereen zich al bij het gelijkspel had neergelegd kreeg Van Eynde de bal toegespeeld en trapte in de korte hoek binnen. 2-1. Even daarna floot ref Saenen de wedstrijd af. VC had de driepunter op zak tegen een sterke Oppuurs formatie.

Enige smet op de overwinning was de derde gele kaart voor De Swert. Hij mist de volgende wedstrijd. Door zijn positieve reeks klimt VC weer omhoog en bezet nu de vooraf beoogde vijfde plaats, die momenteel een eindrondeticket inhoudt, op amper 4 punten van plaats 2. Volgende zondag trekt de roodwitte karavaan naar rode lantaarn VV Duffel, die dit seizoen thuis nog niet kon winnen. Maar… hoe langer die eerste overwinning uitblijft, hoe dichterbij ze is. Dit waren in het verleden nog al eens moeilijke wedstrijden voor VC.  Aanvang om 15:00 uur.