VC Herentals – FC Mariekerke 0 – 1

VC voetbalt zich in de problemen.

Bij winst tegen Mariekerke kon Roodwit opklimmen naar de confortabele linkerkolom. Maar het had een totale offday, zoals we er nog al gekend hebben dit seizoen. Mariekerke, dat zelf al niet imponeerde, nam de drie punten mee naar huis.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, heel kort. Om reden dat er niets te noteren viel. In de beginfase waren er wel veel snelle balcirculaties. VC had  veldoverwicht en van hun aanvallen ging de meeste dreiging uit. Maar doelman Blommaert moest niet een keer aan het werk. Gaandeweg kwam er meer verval in het spel van beide ploegen en het herentalse overwicht smolt als sneeuw voor de zon. Even voor het kwartier geraakten de bezoekers tot in de buurt van Vervoort. Een afstandsschot stuitterde gevaarlijk op maar Simon wist er wel raad mee. En meer was er over de eerste ontgoochelende helft niet te vertellen.

De pauze kon de thuisploeg niet inspireren tot beterschap want het was Mariekerke dat op zoek ging naar de openingstreffer. Op een vrije schop moest Vervoort al meteen in hoekschop werken. Rond het uur glipte Conteh door de buitenspelval en mocht alleen op Vervoort afgaan. Maar Simon redde weer de meubelen. Aan de andere kant noteerden we de grootste kans voor de thuisploeg. Op een snedige voorzet kon Voorspoels net zijn voet niet plaatsen. Een paar minuten later was het zover aan de overzijde. Op een hoekschop werd de bal tot driemaal toe niet weggewerkt en Matkovic kon scoren. 0-1 VC moest nu wel naar voor. Een paar minuten na de openingstreffer leek Voorspoels zijn ploeg weer langszij te krijgen, maar zijn poging geraakte niet voorbij Blommaert. We zaten al in het laatste kwartier wanneer een aanval eindigde bij Convalle. Het schot van Gianni ging een metertje naast. Ook een schicht van Thomassen ging naast de paal buiten.  De laatste poging was een schot van Voorspoels dat door een verdediger nog in hoekschop gewerkt werd. Op die laatste hoekschop stond de gehele herentalse formatie in het doelgebied van Mariekerke maar ook dit keer zonder succes.

VC krijgt in de klassering Mariekerke naast zich en moet nu naar onder beginnen kijken. En da’s vreemd als je het elftal van VC onder de loep neemt. Maar laten we met een positieve noot afsluiten : het kan alleen maar beter en er staan nog heel wat ploegen in de buurt van VC die daar ook niet weggeraken. Eén daarvan is Rochus Deurne, de tegenstander van volgende zondag. De Ridder komt terug uit schorsing maar nu is het de beurt aan Spiessens om, geel geschorst, toe te kijken.  Aftrap om 14:30 u.