VC Herentals – FC Berlaar Heikant

VC Herentals pakt opnieuw winst tegen Heikant.

Gezien de resultaten van de andere “kelder-ploegen” kon VC best maar punten pakken tegen Heikant. Geen eenvoudige opgave met de wetenschap in het achterhoofd dat de ploeg uit Berlaar op verplaatsing altijd scoorde  en dat roodwit met een gehavende defensie moest aantreden. Bellens en Michielsen waren geschorst, Van der Linden was onzeker. Ondanks het bezoekende veldoverwicht trok VC het laken toch naar zich toe. Van een deugddoende overwinning gesproken.

Trainer Braeckmans had moeten puzzelen om zijn verdediging op orde te krijgen. Gelukkig raakte Van der Linden dan toch speelklaar. De eerste 10 minuten betitelen we als studieronde. De eerste kans was paars getekend. Een voorzet bereikte een bezoeker op de rand van de 16. Op zijn schot moest Brosens al meteen vol aan de bak. Even later stak de thuisploeg de neus aan het venster. Een voorzet van De Ridder bereikte Voorspoels maar de kopbal van Davy was niet goed gericht. 5 minuten later testte Verbert, ex-VC, nog eens de paraatheid van Brosens. Aan de overzijde tikte Thys een schijnbaar ongevaarlijke kopbal van Voorspoels in hoekschop. Uit die hoekschop kon Voorspoels weer koppen maar nu viel de bal op de deklat. Het waren speldeprikken maar Heikant moest er toch rekening mee houden. De kansen werden dan schaarser, alhoewel Heikant toch net iets simpeler in de herentalse afweer geraakte. Wanneer iedereen al aan de koffie dacht, trapte De Ridder een hoge voorzet. Thys loste de bal en Van der Linden was er als de kippen bij om binnen te duwen. En VC mocht met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Het veld, dat er hoe langer hoe zwaarder ging bijliggen, had van de spelers al heel wat energie gevergd. Heikant nam de wedstrijd weer in handen, VC kon de tegenaanval hanteren. Even voor het uur belandde een kopbal in de handen van Brosens. We zitten al in minuut 65 wanneer Heikant nog eens snel kon uitbreken. Maar de laatste pass waaide ver weg. 5 minuten later noteerden we de beste bezoekende kans. Een voorzet werd achter de herentalse defensie gedropt, waar een paarse aanvaller maar binnen te duwen had, maar besloot, tot zijn eigen verbazing,  meters naast. Hier kwam VC goed weg. Maar er zijn zo van die dagen dat het al eens meezit want 5 minuten later vond een voorzet van De Ridder Voorspoels. Davy mocht op Thys afgaan en maakte beheerst af. 2-0 VC moest nu wel achteruit, maar de ad-interim verdediging, met alweer een prima Bosens als sluitstuk, deed zijn werk uitmuntend. Een laatste poging was er nog wanneer een Heikant-aanvaller uit de draaiing naast schoot. VC maakte de wedstrijd dood en hield de 3 punten thuis. Een broodnodige overwinning zo bleek.

VC blijft zijn kleine voorsprong op de concurrentie vasthouden maar is weer een moeilijke wedstrijd dichter bij het einde. Alvorens de weken van de waarheid aan te vatten moet VC zaterdagavond  naar Lille. Bij eventueel mistasten van RC Mechelen hebben de geelzwarten de titel in het vizier. Voor VC is alles wat meegebracht wordt van de Balsakker bonus. Het zal voor roodwit de daaropvolgende weken duidelijk worden of een verlengd verblijf in 1e provinciale tot de mogelijkheden behoort. Afspraak in Lille om 20:00 u.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)