VC Herentals – FC Berlaar Heikant 1 – 3

VC verliest van Heikant en is uitgeschakeld voor de titel.

VC Herentals verloor van Heikant en vergooide daarmee zijn laatste kans op de titel. De eerste helft tekende VC niet present. De tweede helft was wel voor roodwit maar dat mocht niet meer baten.

De thuisploeg startte het felst en na 8 minuten vond Bruyninckx een gaatje in de Heikant defensie. Zijn voorzet was iets te hard voor Peeters. De bezoekers herstelde snel het evenwicht en vonden veel beter de vrije man. Op een lange voorzet vertrok een van de snelle Heikant spitsen maar Vervoort was voor hem bij de bal. In de 19e minuut werd Huysegems aangespeeld. Hij mocht de bal aannemen en scoren 0-1. Herentals wou wel maar geraakte niet voorbij een georganiseerd Heikant. Op een voorzet raakte Bellens de bal enkel met de kruin.   Even voor het half uur kreeg Vets op een bezoekende hoekschop een kopkans maar besloot net naast. VC vond maar geen oplossingen en ging ondermaats acteren. Na 36 minuten leek de wedstrijd al over. Huysegems, weer hij, mocht te makkelijk weer aannemen, draaien en scoren. 0-2. In de 41e minuut werd Bruyninckx tegen de grond gewerkt. De ref zag er geen strafschop in. Diezelfde Bruyninckx kreeg de bal diep aangespeeld, even voor rusten, maar kreeg het leer net niet bij een medespeler. Meteen het einde van een helft met een ontgoochelende thuisploeg.

VC was zichzelf verplicht om het roer in de tweede helft om te gooien en deed dat ook. Eerst was er nog een bezoeker die zijn schot compleet mistte. Maar in de 51e minuut was Bruyninckx sneller dan de Berlaarse achterspelers en mocht alleen op Thys afgaan. Stef trapte naast de Berlaarse portier maar ook naast de goal.  Heikant moest terug en kwam niet meer in de buurt van Vervoort. Rond het uur eindigde een schot van Van Eynde in de handen van Thys. Met nog een kwartier te gaan ging Convalle zijn kans. Zijn poging werd in hoekschop gewerkt. Op die hoekschop toornde Spiessens boven zijn tegenstander uit maar kopte op de paal. Een thuisdoelpunt kon de partij nieuw leven inblazen. En dat kwam er ook even later. Thys kon een schot van Van Eynde niet klemmen en de jonge Ziedins was er als de kippen bij om binnen te duwen. 1-2. VC voelde dat er nu meer in zat. Maar de Berlaarse verdediging ging nu met man en macht alles pareren. 5 minuten voor affluiten was de match over: na dom balverlies op het middenveld werd de bal in de rug van de Herentalse defensie geduwd. Bouwmeester besloot nog op de paal, maar Van Hoogten bezegelde, met een inlegger, het lot van de thuisploeg. In het absolute slot moest Vervoort VC zelfs nog behoeden voor erger.

VC Herentals kon meteen een kruis zetten over de titel, maar kan toch terugblikken op een, nu al, geslaagd seizoen. En… het is nog niet gedaan. VC voert samen met Witgoor en Sint Job de derde periode aan. Indien het die periodetitel nog ratteert dient er weer gerekend te worden. In het klassement komt Heikant tot op 3 punten van Herentals.  Het eindrondeticket is dus ook niet binnen. Zondag weten we meer. Dan moet VC naar Zoersel. En op verplaatsing lijkt roodwit altijd wat meer te kunnen. Aftrap om 15:00 uur.