U11 Ploeg van de maand oktober

U11

Vanaf dit seizoen wordt elke maand één jeugdploeg van VC Herentals in de kijker gezet.
Het team van de U11 kreeg de eer de spits af te bijten als ‘Ploeg van de Maand Oktober’.
Hieronder leest u de recente resultaten van deze ‘Ploeg van de Maand’ met een woordje commentaar van de coach.

Veel leesplezier!

11/09 LAVA Beker – tegenstander Broechem: 1-6 (verlies)
Hier hadden we zo naar uitgekeken, eindelijk de 1ste LAVA-bekerwedstrijd voor dit team. Na 3 minuten en met een 0-3 achterstand op het bord was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld nog voor ze goed en wel begonnen was. Een ontgoocheling en een leermomentje rijker, lag nu de focus op de competitie…

14/09 Thuiswedstrijd tegen Wiekevorst: 0-5 (verlies)
Tegen deze sterkere tegenstander was het team mentaal duidelijk nog niet klaar om te “strijden”. Voetballen ging al veel beter, maar de mentale scherpte en duelkracht ontbrak. ‘Hoe maakt een herder van zijn schaapjes bloeddorstige wolven?’ Dat was dé hamvraag voor een coach die een bloedhekel heeft aan een gebrek aan mentaliteit.
21/09 Uitwedstrijd tegen KFC De Kempen: 8-4 (verlies)
Dé match waar we als ploeg en club naar uitkeken. De Kempen had namelijk veel talentvolle spelers uit deze leeftijdscategorie aangetrokken. De uitslag is ietwat overdreven. Voor het eerst zag ik bij de jongens de goesting om te winnen en te duelleren, gecombineerd met fris voetbal.  Een aantal individuele fouten deed ons uiteindelijk de das om, maar ik stapte tevreden van het veld.
28/09 Thuiswedstrijd tegen Moldavo: 8-3 (winst)
De eerste overwinning in de competitie, en of dat deugd deed. VC was duidelijk baas en hield Moldavo goed onder controle. Er werden doelpunten gescoord vanuit de combinatie en bepaalde spelers gaven blijk van een zekere onverzettelijkheid. Nu nog leren om in de omschakeling een versnelling hoger te gaan en in balbezit te beseffen dat we in de vrije ruimte moeten voetballen, en dan gaan we dit seizoen nog mooie dingen zien van deze ploeg.
30/09 Vriendenwedstrijd tegen de U10IP: 1-3 (verlies)
Real Madrid tegen RSCA in opbouw, oftewel de U10IP van coach Kurt tegen mijn U11G.  Er zat een zekere animositeit en nervositeit in de groep, toen ik aankondigde dat de normale training vervangen zou worden door een vriendenwedstrijd tegen de “Galacticos”.
“Trainer, dat is toch die goeie ploeg hé?”
“Zeker, vriend, maar kijk eens, die mannen hebben 1 hoofd, 2 armen en 2 benen zoals jij en als die gaan kakken, stinkt het ook.” Met andere woorden, wij zijn van niemand bang!
Na deze wedstrijd heb ik nog meer beseft dan de weken ervoor dat er in deze groep veel meer in zit dan dat er momenteel uitkomt. Hier bouwen we verder op!
5/10 Uitwedstrijd tegen KFC Nijlen: 1-8 (winst)
Tweede winst op rij  in de competitie!  Zijn de wolven los of hadden de schaapjes geluk? Feit is dat de tegenstander veel te zwak was en dat bepaalde schaapjes teerden op het talent van een paar wolven in het team die het maar moesten oplossen. De neutrale en VC-supporters hebben ongetwijfeld genoten van wat we gebracht hebben, maar de coach heeft zorgen.  Ik heb opnieuw dingen gezien die ik niet meer verwacht had na de wedstrijd tegen de U10IP…  Er is nog (heel veel) werk aan de winkel…